Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova Brisbenas ceturtdaļfinālā piekāpjas planētas piektajai raketei Osakai

Latvijas vadošā tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Brisbenas WTA Premier sērijas turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 0-6, 4-6 piekāpās planētas piektajai raketei Naomi Osaku no Japānas.

2018.gada Latvijas labākā sportiste un planētas 11.rakete Sevastova šajā turnīrā bija izlikta ar astoto numuru, kamēr Osakai ticis otrais numurs.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 100 WTA ranga punktus, tādējādi neaizstāvot pērn par pusfināla sasniegšanu nopelnītos 185 punktus.

Sevastova maču iesāka ar breiku un pie tādas pašas iespējas tika arī trešajā geimā, tomēr pretiniece atspēlēja vienu breikbumbu un nosargāja savu servi. Nākamie pieci geimi bija bez breikiem, bet devītajā geimā liepājniece atkal atņēma pretiniecei servi un setā guva virsroku ar 6-3.

Pagalam neveiksmīgs Sevastovai bija otrais sets, kurā viņa uzvarēja tikai piecas izspēles un zaudēja visas trīs serves, 21 minūtes laikā atzīstot pretinieces pārākumu ar 0-6.

Trešajā setā Sevastova savu pirmo servi realizēja, tomēr otrajā "tīri" kapitulēja pretiniecei, kura ieguva viena geima pārsvaru. Astotajā geimā Sevastovai bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču viņa nerealizēja savu breikbumbu. Turpinājumā uzvarot servētājām, setā ar 6-4 pārāka bija Osaka, kura līdz ar to guva virsroku arī mačā.

Sevastova šajā mačā izpildīja četrus "eisus" jeb netveramās serves, kamēr pretinieces tādas bija 11. Latvijas tenisiste pieļāva četras dubultkļūdas, turpretī Osaka - tikai vienu.

Jau ziņots, ka Sevastova turnīra pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja austrālieti Darju Gavrilovu, kura pasaules rangā atrodama 35.pozīcijā, bet otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-0 sagrāva iepriekš kvalifikāciju pārvarējušo britu tenisisti Herieti Dārtu, kura rangā atrodama 149.vietā.

Tikmēr Osakai pirmā kārtā bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-3, 6-2 pārspēja Austrālijas tenisisti Destenī Ajavu, kura rangā ieņem 247.vietu.

Abām tenisistēm šī bija ceturtā savstarpējā spēle karjerā. Pirmo savstarpējo maču viņas aizvadīja 2017.gadā, kad Toronto WTA Premier turnīra otrajā kārtā Latvijas sportiste cieta zaudējumu ar rezultātu 3-6, 4-6. Savukārt pārējie divi mači bija pērn un tajos uzvarēja Sevastova - Dohas WTA Premier turnīra otrajā kārtā liepājniece bija pārāka ar 6-4 6-1, bet Pekinas WTA Premier turnīra pusfinālā Latvijas tenisiste guva virsroku ar 6-4, 6-4.

Sevastova pērn izcīnīja uzvaru Bukarestes WTA International, iegūstot savu karjeras trešo WTA titulu. Tāpat viņa sasniedza finālus Pekinas un Maljorkas turnīros, kuros gan cieta zaudējumus, kā arī pirmo reizi iekļuva Grand Slam turnīra pusfinālā, labāko četrinieku sasniedzot ASV atklātajā čempionātā. Veiksmīgā sezona viņai ļāva rangā pakāpties uz rekordaugsto 11.pozīciju.

Sevastova 2018.gadā izcīnīja 43 uzvaras un cieta 21 zaudējumu.

Liepājniece pērn Brisbenā, šajā turnīrā spēlējot pirmo reizi, sasniedza pusfinālu, līdz ar to viņai bija jāaizstāv 185 WTA ranga punkti. Tikmēr Osaka Brisbenā spēlēja arī 2016.gadā, kad nepārvarēja kvalifikāciju.

Turnīrs Brisbenā notiek uz cietā seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura pasaules rangā atrodama ceturtajā vietā.

Pirmdien Sevastova pārī tieši ar Svitoļinu piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi