Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Sevastova Bukarestes WTA International ceturtdaļfinālā apspēlē Kirstju un iekļūst pusfinālā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektdien Bukarestes WTA International turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2 apspēlēja rumānieti Soranu Kirstju.

Par pusfināla sasnigšanu Sevastova nopelnījusi 110 vienspēļu ranga punktus.

Šīs spēles sākums bija paredzēts ap plkst.18, taču lietus dēļ tas par vairākām stundām aizkavējās.

Sevastova zaudēja pirmos trīs geimus pēc kārtas, turklāt vienreiz Latvijas sportiste tika nobreikota. Pēc tam viņa atguvās, rezultātu padarot 2-3, taču sekoja vēl divas neveiksmes pēc kārtas un rezultāts vēstīja jau 2-5. Sevastova uzvarēja astoto geimu, taču zaudēja devītajā un līdz ar to piekāpās arī setā.

Otro setu Sevastova aizvadīja daudz labāk. Latvijas tenisiste sākotnēji ne reizi nekļūdījās savās servēs un ceturtajā geimā salauza pretinieces servi, panākot 3-1. Latvijas sportiste gan septītajā geimā pirmo reizi kļūdījās savā servē, Kirstjai panākot 2-5. Sekoja vēl viens rumānietes uzvarēts geims, taču Sevastova atguvās un panāca 6-3.

Trešajā setā Latvijas tenisiste spēlēja visai stabili, tikai vienreiz zaudējot savu servi. Turpretim Kristja trīsreiz tika nobreikota, kas arī maksāja neveiksmi noslēdzošajā setā.

Sevastovas un Kirstjas dueļa uzvarētāja pusfinālā tiksies ar slovēnietes Polonas Hercogas (WTA 90.) un tunisietes Onsu Žabēras (WTA 123.) cīņas uzvarētāju.

Sevastova, kura turnīrā ir izlikta ar pirmo numuru, bet pasaules rangā ieņem 22.vietu, otrdien pirmajā kārtā grūtā cīņā ar rezultātu 4-6, 6-2, 7-6 (7:1) uzvarēja ranga 94.raketi Dalilu Jakupoviču, bet dienu vēlāk otrajā kārtā ar rezultātu 6-1, 7-5 apspēlēja 111.vietā esošo Nīderlandes pārstāvi Arantu Rusu.

Tikmēr Kirstja, kurai sacensībās ir piektais numurs, bet pasaules rangā viņa ieņem 57.vietu, turnīru sāka ar 6-3, 6-3 pārspējot turcieti Čaglu Bijikakčaju, kura rangā ir 195.vietā, bet otrajā kārtā ceturtdien ar 6-2, 7-5 pieveica Beļģiju pārstāvošo ukrainieti Marinu Zaņevsku, kura ir planētas 166.rakete.

Jāpiebilst, ka Kirstjas un Zaņevskas duelis noslēdzās jau krietni pēc pusnakts, jo ceturtdien Bukarestē sacīkšu norisi pamatīgi iespaidoja lietus, tāpēc šis mačs sākās nedauzu pirms plkst.23. Kirtsjai līdz ar to atjaunot spēkus pirms dueļa ar Sevastovu bija aptuveni 18 stundas.

Abas tenisistes viena otri lieliski pazīst. Līdz šim viņas savā starpā tikušās trīs reizes, divus panākumus gūstot Kirstjai, bet Sevastova vienīgo reizi uzvarējusi šī gada sākumā Brisbenas WTA "International" sērijas turnīra otrajā kārtā. Latvijas tenisiste tad triumfēja ar 6-2, 6-1. Zīmīgi, ka tajā pat turnīrā abas tenisistes kopā piedalījās arī dubultspēļu turnīrā, taču zaudēja pirmajā kārtā. Tāpat abu ceļi šosezon krustojās arī turnīrā Romā, kur dubultspēlē Kirstja jau bija vienā pārī ar citu Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko, abām pārspējot Sevastovas un slovākietes Magdalēnas Ribārikovas duetu.

Kirstjai šī sezonas nav no veiksmīgākajām, jo Bukarestē viņai ir tikai otrais turnīrs, kurā izdevies tikt līdz trešajai kārtai.

Savu vienīgo WTA titulu Kirstja izcīnīja tālajā 2008.gadā, kad vien 18 gadu vecumā bija labākā Taškentas WTA turnīrā. Tiesa, spožs karjeras turpinājums nesekoja, jo kopš tā laika rumāniete vienspēlēs pie trofejām vairs nav tikusi, lai gan vēl 2009.gadā viņai izdevās iekļūt Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā. Tāpat 2013.gada augustā viņa aizkļuva līdz Toronto WTA "Premier" sērijas turnīra finālam, kur gan atzina dominējošās amerikānietes Serēnas Viljamsas pārākumu. Iekļūšana šādas raudzes turnīra finālā Kirstjai ļāva sasniegt karjeras rekordu pasaules rangā - 21.vieta, kas joprojām nav pārspēta.

Karjeras turpinājumā Kirstju regulāri vajāja savainojumi, kas lika piedzīvot kritumu WTA rangā, turklāt 2016.gadu viņa sāka tikai kā pasaules 244.rakete. Tādējādi nācās piedalīties zemākas raudzes ITF turnīros, bet, pateicoties rīkotāju ielūgumiem, viņa piedalījās arī vairākās WTA tūres sacensībās un pamazām uzlaboja savas pozīcijas rangā.

Sevastova Bukarestes turnīrā spēlē trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem viņa finālā zaudēja rumāņu zvaigznei Simonai Halepai, kura ir šī brīža pasaules pirmā rakete, bet pērn ceturtdaļfinālā piekāpās vēl vienai vietējai tenisistei Anai Bogdanai. Savukārt Kirstja savā dzimtajā pilsētā pērn zaudēja WTA turnīra pirmajā kārtā.

Bukarestes "International" turnīrs norisinās uz māla seguma. Pērn tajā triumfēja mājiniece Irina Begu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi