Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova iesoļo Pekinas Premier pusfinālā, atgūstot Latvijas pirmās raketes godu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektdien iekļuva Pekinas WTA Premier sērijas turnīra pusfinālā, kura sasniegšana viņai ļaus pirmdien atgūt valsts pirmās raketes godu.

Sevastova ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja Dominiku Cibulkovu no Slovākijas.

Sevastova pasaules rangā ir 20.vietā, bet Cibulkova ir planētas 30.rakete. Iekļūšana pusfinālā Sevastovai ļāvusi tikt pie 390 WTA ranga punktiem un atgūt Latvijas pirmās raketes nosaukumu, kuru pērn viņai atņēma Aļona Ostapenko.

Pusfinālā Sevastova spēkosies ar Naomi Osaku, no Japānas, kura ir planētas sestā rakete, bet šajā turnīrā saņēmusi astoto numuru. Šī gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Osaka ceturtdaļfinālā smagā cīņā ar rezultātu 3-6, 6-4, 7-5 pārspēja Ķīnas sportisti Šuai Džanu, kura rangā ir 45.vietā.

Sevastova jau pie savas pirmās serves atspēlēja divas breikbumbas un jau nākamajā, trešajā, geimā "tīri" nobreikoja pretinieci, kas nākamajā ļāva panākt 3-1. Tuvu breikam liepājniece bija arī piektajā geimā, taču neizmantoja divas breikbumbas, pretiniecei izglābjoties no nonākšanas iedzinējos ar trim punktiem. Nākamais breiks bija devītajā geimā, kurā Sevastova atņēma pretinieces servi un setu uzvarēja ar 6-3.

Otro setu Latvijas tenisiste iesāka ar zaudētu servi, bet jau nākamajā geimā revanšējās. Tāpat viņa savu servi zaudēja arī piektajā geimā, kurā uzvarēja tikai vienu izspēli. Pretēja situācija bija astotajā geimā, kurā Sevastova nobreikoja pretinieci un izlīdzināja mača rezultātu - 4-4, taču jau nākamajā geimā viņa pie savas serves palika uz nulles, kas slovākietei ļāva servēt par uzvaru setā.

Tiesa, Sevastova vēlreiz atņēma pretiniecei servi un neļāva uzvarēt setā, turpinājumā jau pati iegūdama tiesības servēt par uzvaru setā. Tomēr kļūdas divos saīsinātajos sitienos Sevastovai maksāja uzvaru geimā, līdz ar to bija jāaizvada taibreiks. Tajā viņa vispirms divreiz nobreikoja slovākieti un panāca 3:0. Pārsvars gan tika izlaists, taču vēlāk Sevastova tika pie divām mačbumbām, otro no tām izmantojot un gūstot virsroku ar 7:5.

Sevastova šajā mačā pieļāva trīs dubultkļūdas, kamēr Cibulkovai tādas bija astoņas. Latvijas tenisiste atzīmējās ar trīs "eisiem", bet Cibulkova izcēlās ar divām netveramajām servēm.

Sevastova un Cibulkova līdz šim bija tikušās divas reizes, pirmo maču aizvadot 2010.gadā tieši turnīrā Pekinā, kad ar 2-6, 6-1, 6-2 uzvarēja Latvijas sportiste, bet nākamā cīņa bija šogad, kad ar 3-6, 1-6 Sidnejas WTA Premier sacensību pirmajā kārtā pārāka bija slovākiete.

Abas tenisistes nākamgad, visticamāk, spēkosies Federāciju kausa duelī, kas norisināsies Rīgā.

Cibulkova savā pirmās kārtas mačā šajā turnīrā ar 6-3, 6-3 apspēlēja ranga 120.vietā esošo ķīnieti Jinjinu Duaņu, kura turnīrā bija saņēmusi "wild card", kam sekoja uzvara otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pret Austrāliju pārstāvošo planētas 33.raketi Darju Gavrilovu, bet pēc tam viņa ar 4-6, 6-2, 6-3 apspēlēja devītajā vietā esošo amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura turnīrā bija izlikta ar to pašu numuru.

Savukārt Sevastova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja Alizē Kornē no Francijas, kura rangā atrodama 39.pozīcijā, bet trešajā kārtā tika bez cīņas, jo kreisā ceļgala traumas dēļ maču nevarēja aizvadīt viņas otrās kārtas pretiniece Medisona Kīza no ASV, kura ir planētas 18.rakete. Astotdaļfinālā Sevastova ar 6-3, 6-2 uzvarēja Donnu Vekiču no Horvātijas, kura ir ranga 38.pozīcijā.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010.gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā ir labākais sasniegums.

Pagājušajā nedēļā Sevastova zaudēja Uhaņas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā, kas viņai bija pirmais turnīrs pēc lieliski aizvadītā ASV atklātā čempionāta, kur liepājniece sasniedza pusfinālu. Tāpat viņa jūlijā uzvarēja Bukarestes WTA International turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā, bet jūnijā zaudēja Maljorkas WTA International sērijas sacensību izšķirošajā spēlē. Tāpat Sevastova šosezon spēlējusi Brisbenas un Čārlstonas turnīru pusfinālā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu piedalījās arī šī turnīra dubultspēlēs, kur gan cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Jau ziņots, ka tikmēr Pekinas sacensībās ar 12.numuru izliktā Aļona Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura ir planētas 36.rakete, tomēr vēlāk Latvijas pārstāve, kuru piemeklējusi rokas trauma, ar 0-6, 0-6 smagi zaudēja "wild card" saņēmušajai ķīnietei Vanai Cjanai, kura pasaules rangā atrodas 34.vietā.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp Premier Mandatory kategorijas sacensībām.

Top komentāri

Apxveicu!
A
Anastasija vienīgā ir iepriecinājusi Latvijas tenisa līdzjutējus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi