Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sevastova: Mani atkal izglāba serve

Psiholoģiskajā ziņā spēle nebija izdevusies, taču izcīnīt uzvaru palīdzējusi labā servēšana, pēc ceturtdien gūtās uzvaras Austrālijā notiekošā Brisbenas WTA Premier sērijas turnīra ceturtdaļfinālā atzina Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova.

Jau ziņojām, ka Sevastova ceturtdaļfināla cīņā ar 6-2, 6-4 uzvarēja serbieti Aleksandru Kruniču, tiekot četru labāko spēlētāju skaitā, bet piektdien par vietu finālā mērosies spēkiem ar baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču.

Latvijas tenisiste, kura turnīrā izlikta ar septīto numuru, gadu iesākusi ļoti labi, jo trīs aizvadītajos mačos nav zaudējusi nevienā setā, piedevām nevienā no spēlēm pretiniece nav guvusi vairāk par sešiem punktiem.

"Domāju man paveicās, ka uzvarēju divos setos. Mani atkal izglāba serve, bet psiholoģiskā ziņā šis mačs varēja būt arī labāks," Sevastovas teikto pēc uzvaras pār Kruniču citē turnīra rīkotāji. Šajā mačā Sevastova izpildīja septiņas pretiniecei netveramas serves, kamēr Kruničai tāda bija tikai viena.

Par iekļūšanu pusfinālā Sevastova nopelnījusi 185 WTA ranga punktus, kas viņai nākamnedēļ pasaules rangā ļaus pakāpties par vienu vietu un ieņemt 15.pozīciju, kas ir sportistes atkārtots rekords. Tiesa, uzvarot Brisbenas turnīrā Sevastova rangā var pakāpties pat līdz 12.pozīcijai.

Līdz šim Sevastova ir spēlējusi četru WTA turnīru finālos, izcīnot divus titulus, bet divas reizes izšķirošajos mačos zaudējot. Viņa 2010.gadā izcīnīja Ešturilas WTA turnīra uzvarētājas titulu, bet pērn uzvarēja Maljorkas WTA International sērijas turnīrā, kas norisinājās uz zāles seguma. Savukārt 2016.gadā viņa cieta neveiksmes Maljorkas un Bukarestes WTA turnīru finālos.

Latvijas tenisistes nākamā pretiniece Sasnoviča pasaules rangā atrodas 88.vietā un Sevastovai ir labi zināma.

"Esmu ar viņu pāris reizes kopā trenējusies, tomēr pazīstu šo spēlētāju ļoti labi. Mēs komunicējam arī ārpus kortiem," skaidroja Sevastova.

"Pagaidām gan neesmu redzējusi nevienu Sasnovičas spēli šajā turnīrā, taču domāju, ka viņa šeit ir uz viļņa, jo rāda solīdu sniegumu. Viņa šeit spēlē vēl no kvalifikācijas un ir izcīnījusi jau sešas uzvaras. Tas nav viegli, jo tas ir gandrīz tāpat, kā uzvarēt kādā turnīrā," baltkrievietes sniegumu uzteica Sevastova.

Zīmīgi, ka Sasnoviča pēdējos četros mačos uzvaras izcīnījusi trīs setos, ceturtdaļfinālā ar 3-6, 6-2, 6-3 uzveicot francūzieti Alizē Kornē, kura rangā ir 38.vietā.

Kā vēstīts, savā jaunās sezonas pirmajā mačā Sevastova svētdien ar rezultātu 6-1, 6-3 pārspēja titulēto austrālieti Samantu Stosuru, kura WTA rangā ieņem 41.vietu, bet otrdien otrajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-1 uzvarēja pasaules 37.raketi Soranu Kirstju no Rumānijas.

Sevastovai WTA tūrē šis ir labākais sezonas sākums kopš 2011.gada, kad viņa pie trim uzvarām tika Austrālijas atklātajā čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi