Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sevastova pārvar Čārlstounas WTA 500 sērijas turnīra pirmo kārtu

Anastasija Sevastova atgriešanos Latvijas pirmās raketes godā otrdien Čārlstounas "WTA 500" turnīra pirmajā kārtā atzīmēja ar uzvaru pār Krievijas tenisisti Anastasiju Potapovu.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 47.vietu, pieveica Potapovu (WTA 75.) ar 6-3, 6-3.

Pirmā seta trešajā un piektajā geimā savas serves priekšrocības neizmantoja Potapova, kas Latvijas pirmajai raketei ļāva izvirzīties vadībā ar 4-1.

Nākamajā geimā, kas izvērtās par garāko mačā, Sevastova zaudēja servējot, un turpinājumā neviena no tenisistēm setā vairs neuzvarēja, pašai servējot - 6-3 Sevastovas labā.

Otrajā setā sportistes servēja krietni labāk, pirmo breikbumbu piedzīvojot piektajā geimā, taču Potapova to neizmantoja.

Toties astotajā geimā servētāja Potapova zaudēja "sausā", un nākamajā geimā Sevastova izservēja maču, realizējot otro no trim pēc kārtas mačbumbām - 6-3.

Par iekļūšanu otrajā kārtā sportiste tika pie 30 pasaules ranga punktiem.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar Ketrīnu Maknalliju (WTA 118.) no ASV. Pēc zaudējuma ar 4-6 pirmajā setā viņas pretiniece turnīra desmitais numurs Jeļena Ribakina no Kazahstānas (WTA 23.) spēli nespēja turpināt.

Sevastova un Potapova savā starpā līdz šim bija spēkojušās divas reizes, 2019.gadā uzvaras dalot uz pusēm. Vispirms Prāgas WTA "International" turnīra pirmajā kārtā uzvarēja Potapova, tobrīd 18 gadus vecajai tenisistei gūstot lielāko panākumu karjerā. Pēc tam Jūrmalas WTA "International" turnīra pusfinālā liepājniece viņai revanšējās un vēlāk izcīnīja savu līdz šim pēdējo titulu karjerā.

Sevastova aizvada savu veiksmīgāko nogriezni sezonā un pagājušajā nedēļā viņa sasniedza Maiami "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālu. Arī Potapova Čārlstounā ieradusies no Maiami, kur apstājās pirmajā kārtā.

Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē. Šajā sezonā viņai ir astoņas uzvaras un septiņi zaudējumi, bet pretiniecei uzvaru un zaudējumu bilance ir 7-7.

Potapova sezonas labāko rezultātu sasniedza turnīrā Dubaijā, kur aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, tāpat krievietei atzīstams sniegums "Australian Open", kur izdevās aizkļūt līdz trešajai kārtai. Pērn Krievijas sportiste pēc sezonas atsākšanās kortā neatgriezās, jo viņai tika veikta potītes operācija.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Potapova ir sava pirmā titula medībās. Tuvu tam viņa bija 2018.gadā, kad spēlēja Maskavas un Taškentas turnīru finālos, abos piedzīvojot zaudējumus.

Sevastova turnīrā Čārlstounā spēlē septīto reizi karjerā. Liepājnieces labākais rezultāts ir 2018.gadā sasniegts pusfināls.

Dubultspēlē Sevastova nepiedalīsies.

Turnīrs Čārsltounā notiek uz māla seguma.

Tikmēr Latvijas otra vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pēc turnīra Maiami atgriezusies dzimtenē.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi