Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sevastova: Pēc pirmā seta sapratu, ka viss būs labi

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova svētdien Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas dueļa trešajā spēlē pret slovākieti Rebeku Šramkovu jau pēc pirmā seta sapratusi, ka rezultāts būs labs.

"Šramkovai nebija, ko zaudēt. Viņai bija pāris labi geimi, kas palīdzēja turēties līmenī. Domāju, ka mums šī bija laba pieredze. Paveicās ar to, ka mačs notika arēnā savu līdzjutēju priekšā. Ceru, arī nākamreiz spēlēšu Arēnā Rīga, šeit bija lieliska atmosfēra. Negaidīju, ka būs tik daudz cilvēku, turklāt labi tieku galā ar mediju uzmanību," pēcspēles preses konferencē teica pasaules 12.rakete Sevastova.

"Mums katrai ir citādāks spēles stils. Spēlējam tenisu neskaitāmus gadus, tāpēc jābūt gatavām dažāda veida pretiniecēm. Sākumā bija grūti, bet zināju, kā Šramkova spēlē. Beigās vienmēr ir grūti pabeigt maču, bet man tas izdevās. Šodien uztraukums bija nedaudz lielāks, taču tas arī palīdzēja svarīgos brīžos," atzīmēja Latvijas tenisiste.

Lai arī Sevastovas uzvara svētdien bija pārliecinoša, viņa nenoliedza, ka daži geimi pret planētas 188. numuru Šramkovu bijuši grūti.

"Pēc pirmā seta sapratu, ka viss būs labi. Dažos geimos bija grūti, bet beigās nospēlēju stabili. Tāpat palīdzēja tas, ka otro setu sāku ar breiku. Labi, ka vinnējām ar 3-0, citādāk tā ažiotāža būtu pārāk liela," par savlaicīgu divcīņas iznākuma atrisināšanu priecājās Sevastova.

Latvijas vadošā tenisiste arī uzsvēra, ka valstī aug talantīgas jaunās spēlētājas, turklāt teniss kļūstot populārāks, tāpēc esot labas cerības uz panākumiem arī nākotnē. "Domāju, ka izlasei palīdzēsim arī nākamajā kārtā. Man arī 13. aprīlī jābūt Liepājā uz halles atklāšanu."

Jau nākamnedēļ Sevastova piedalīsies Dohas WTA Premier sērijas turnīrā, kur vienspēļu pirmajā kārtā spēlēs ar vācieti Jūliju Gērgesu.

"Ar Gērgesu esam labas draudzenes, zinām viena otras spēli. Nekādu lielu cerību uz turnīru Dohā nav, jo jāspēlē uz āra laukuma, taču arī pērn pēc Federāciju kausā Tallinā spēlēju Dohā, kur uzvarēju divus mačus. Tā būs sagatavošanās Dubaijas turnīram. Mēs esam pieradušas, tāpēc apstākļu maiņa daudz netraucē," neslēpa Sevastova.

Savukārt Sevastovas svētdienas pretiniece Šramkova atzina, ka Latvijas tenisiste spēlējusi labi.

"Sevastova izrādīja lielāku pretestību nekā Aļona Ostapenko. Vajadzēja izdarīt spiedienu un cerēt uz kļūdām. Viņai nebija tik daudz nepiespiesto kļūdu kā Aļonai. Man vajadzīgi vairāk šāda veida mači, lai varētu uzlabot savu spēli. Par to, ka spēlēšu ar Sevastovu, izlēmām tikai šorīt," atklāja slovākiete.

Latvija aprīlī sacentīsies par vietu Pasaules pirmajā grupā, kur savā starpā spēkosies trīs pārējās otrās grupas pirmās kārtas uzvarētājas un četras pirmās grupas neveiksminieces. Savukārt Slovākija turpinājumā cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas zonas pirmo grupu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi