Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sevastova piedzīvo zaudējumu Čārlstounas WTA 500 turnīra otrajā kārtā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Čārlstounas WTA 500 turnīra otrajā kārtā trešdien neattaisnoja favorītes lomu cīņā pret ASV tenisisti Ketrīnu Maknelliju, piekāpjoties trijos setos.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 47.vietu, ar 6-7 (3:7), 6-2, 4-6 atzina Maknellijas, kura atrodas pasaules ranga 118.vietā, pārākumu.

Jau otrajā un trešajā geimā pretinieces apmainījās ar zaudētiem punktiem, pašām servējot. Vispirms ar pirmo breikbumbu punktu izcīnīja Sevastova, uzvarot "sausā" un panākot 2-0, bet mirkli vēlāk pirmo breikbumbu izmantoja arī Maknellija.

Sestajā geimā ar otro breikbumbu Sevastova panāca 4-2, bet pēc mirkļa jau 5-2 savā labā, tomēr setu uzvarēt nespēja.

Daudzās pašas kļūdas noveda pie diviem zaudētiem savas serves geimiem, devītajā geimā nerealizējot setbumbu. Taibreiku izdevās panākt ar pretinieces kļūdām, realizējot trešo breikbumbu. Tomēr kļūdu sērija turpinājās arī taibreikā, tam beidzoties ar bumbiņas raidīšanu tīklā pēc sitiena no gaisa.

Otrajā setā sižets līdz 5:2 bija diezgan līdzīgs. Sevastova uzvarēja jau pirmo geimu, pretiniecei servējot.

Vēl viena breikbumba viņai bija trešajā geimā, bet pretiniecei - sestajā. Tomēr tās palika neizmantotas.

Septītajā geimā, servējot Maknellijai, rezultāts kļuva 5-2 Latvijas tenisistes labā. Kaut arī  astotajā geimā, kas izvērtās garākās divos setos, divas breikbumbas bija pretiniecei, setu ar pirmo setbumbu uzvarēja Sevastova - 6-2.

Trešajā setā Sevastoja atkal uzvarēja pirmajā geimā, kad servēja pretiniece. Ceturtajā geimā Maknellija ar trešo breikbumbu rezultātu izlīdzināja - 2:2.

Vēlreiz vadību Latvijas pirmā rakete ieguva jau nākamajā geimā, ar savu servi mirkli vēlāk panākot arī 4-2.

Tomēr pretiniece nepadevās un uzvarēja četros geimos pēc kārtas, svinēdama negaidītu uzvaru. Gan astotais, gan desmitais geims, servējot Latvijas tenisistei, ilga 11 izspēles, un abos uzvarēja pretiniece.

Astotajā geimā Sevastova pretiniecei deva sešas breikbumbas, bet desmitajā geimā panāca 40:15 un divas mačbumbas. Trīsreiz pēc labām Sevastovas servēm Maknellija raidīja bumbiņu autā, dodot pārsvaru jau Sevastovai, taču ar trešo mačbumbu, izejot pie tīkla, ASV tenisiste svinēja uzvaru iekļūstot sacensību trešajā kārtā.

Tur viņas pretiniece būs Paula Badosa (WTA 71.) no Spānijas, kura ar 6-2, 6-7 (2:7), 6-1 pieveica turnīra piekto raketi Belindu Benčiču (WTA 12.) no Šveices.

Par sniegumu Čārlstounā Sevastova ir nopelnījusi 30 WTA ranga punktus.

Turnīra pirmajā spēlē Sevastova pieveica krievieti Anastasiju Potapovu (WTA 75.) ar 6-3, 6-3. Savukārt Maknellija kortā pavadīja tikai vienu setu. Pēc zaudējuma ar 4-6 pirmajā setā viņas pretiniece turnīra desmitais numurs Jeļena Ribakina no Kazahstānas (WTA 23.) spēli nespēja turpināt.

Savā starpā tenisistes līdz šim nebija spēkojušās.

Sevastova aizvada savu veiksmīgāko nogriezni sezonā un pagājušajā nedēļā viņa sasniedza Maiami "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālu. Arī Maknellija Čārlstounā ieradusies no Maiami, kur apstājās kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē. Šajā sezonā viņai ir deviņas uzvaras un septiņi zaudējumi, bet pretiniecei uzvaru un zaudējumu bilance ir 6-5.

ASV tenisiste sezonas labāko rezultātu sasniedza turnīrā Meksikas pilsētā Gvadalaharā, kur aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Maknellija ir sava pirmā titula medībās.

ASV tenisiste līdz šim labākus panākumus guvusi dubultspēlē, kur pasaules rangā ieņem 43.vietu.

Sevastova turnīrā Čārlstounā spēlē septīto reizi karjerā. Liepājnieces labākais rezultāts ir 2018.gadā sasniegts pusfināls.

Dubultspēlē Latvijas tenisiste Čārlstounā nepiedalās.

Turnīrs Čārlstounā notiek uz māla seguma.

Tikmēr Latvijas otra vadošā tenisiste Aļona Ostapenko pēc turnīra Maiami atgriezusies dzimtenē.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi