Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sevastova pirms ceturtdaļfināla atsauc dalību no turnīra Maskavā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova savainojuma dēļ atsaukusi dalību Maskavas WTA International turnīrā, ziņo sacensību rīkotāji.

WTA rangā 20.vietā esošajai Latvijas tenisistei piektdien bija paredzēta spēle pret Aļaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas, kura atrodas 42.vietā, tomēr cīņa nenotiks, jo Sevastova atsaukusi dalību turnīrā.

Sevastova iedzīvojusies kreisās kājas augšstilba savainojumā.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu turnīrā ar trešo numuru izliktā Sevastova nopelnījusi 60 WTA ranga punktus. Trešās kārtas mačā viņa tiekas ar sacensību piekto numuru Sasnoviču (WTA rangā 42.vieta).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šī turnīra pirmajā kārtā Sevastova nepārliecinoši ar 6-2, 3-6, 6-4 uzvarēja Francijas sportisti Paulīni Parmentjē, kura ir planētas 70.rakete, bet pēc tam uzveica rumānieti Irinu Mariju Baru, kura atrodas 140.vietā.

Savukārt Sasnoviča ceļā uz trešo kārtu ar 6-1, 6-3 apspēlēja WTA rangā 85.vietā esošo zviedrieti Juhanu Lāšoni un pēc tam tika galā ar Krievijas sportisti Jevgēņiju Rodinu (7-5, 6-2), kura atrodas 84.vietā.

Abas sportistes līdz šim tikušās vienu reizi, kad šī gada Austrālijā notiekošā Brisbenas WTA Premier sērijas turnīra pusfinālā Sevastova zaudēja ar 6-7 (3:7), 4-6.

Sasnoviča 2017.gada izskaņā aizkļuva līdz Brisbenas WTA Premier turnīra finālam, kur gan ar 2-6, 1-6 atzina Ukrainas vadošās tenisistes Jeļinas Svitoļinas pārākumu. Pēc tam viņa kādu laiku ne reizi turnīros nebija aizcīnījusies tālāk par trešo kārtu, bet Vimbldonas čempionātā tika līdz ceturtajai kārtai.

Sasnoviča 2016.gada izskaņā pasaules rangā bija 121.vietā, bet pērn viņai izdevās nostiprināties labāko simtniekā, jūnijā sasniedzot savu karjeras rekordu, rangā tobrīd esot 85.vietā, bet gadu noslēdzot divas pozīcijas zemāk. Kopumā viņa iepriekšējā sezonā izcīnīja 34 uzvaras 60 spēlēs, labāko rezultātu sasniedzot aprīlī Šveicē, kur aizkļuva līdz Bīles WTA International turnīra pusfinālam. Vēl reizi viņa tik tālu tika arī 2015.gadā turnīrā Seulā, taču finālā WTA turnīros nekad nebija bijusi.

Krietni lielākus panākumus Sasnoviča pērn guva ar Baltkrievijas izlasi, ar kuru aizkļuva līdz Federāciju kausa finālam, tajā sīvā cīņā Minskā ar 2-3 zaudējot ASV izlasei. Finālā Sasnoviča izcīnīja vienu uzvaru divos vienspēļu mačos, kā arī duetā ar Arinu Sabaļenku cieta neveiksmi izšķirošajā dubultspēlē.

Sevastova svētdien triumfēja Bukarestes WTA International sacensībās, šādas raudzes turnīra finālā spēlējot otro reizi šajā sezonā, jo par trofeju viņa cīnījās arī Maljorkā. Starp turnīriem Maljorkā un Bukarestē viņa aizvadīja neveiksmīgas sacensības Lielbritānijā, Īstbornas WTA Premier turnīrā apstājoties otrajā kārtā, bet Vimbldonas čempionātā ciešot zaudējumu pirmajā mačā.

Maskavas turnīrā piedalās tikai divas tenisistes, kuras WTA rangā ir augstāk par Sevastovu - vāciete Jūlija Gērgesa, kura atrodas desmitajā vietā, un krieviete Darja Kasatkina, kura ieņem 13.pozīciju.

Turnīrs ar nosaukumu Moscow River Cup norisinās pirmo reizi vēsturē un tas tiek aizvadīts uz māla kortiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi