Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sevastova sasniedz ceturtdaļfinālu Pekinā un var atgūt Latvijas pirmās raketes godu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova trešdien Pekinas WTA Premier sērijas turnīra astotdaļfināla mačā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Donnu Vekiču no Horvātijas, kuru viņa līdz šim karjerā uzvarējusi visās piecās savstarpējās spēlēs.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu pasaules ranga 20. vietas īpašniece Sevastova nopelnījusi 215 WTA punktus un rangā strauji pietuvojusies Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko. Ja Sevastova iekļūs Pekinas turnīra pusfinālā, viņa rangā apsteigs tautieti un atkal kļūs par valsts pirmo raketi. Šo godu Ostapenko viņai atņēma pagājušajā gadā.

Zīmīgi, ka ar šo uzvaru Sevastova saglabājusi teorētiskas izredzes kvalificēties sezonas noslēguma turnīram, kurā piedalīsies astoņas gada labākās tenisistes. Lai to paveiktu, viņai jāuzvar Pekinas turnīrs. Šosezon Latvijas tenisiste izcīnījusi 37 uzvaras un tādējādi atkārtojusi pērn sasniegto karjeras rekordu.

Ceturtdaļfinālā Sevastova tiksies ar Dominuku Cibulkovu no Slovākijas, kura ir planētas 30.rakete. Slovākiete savā astotdaļfināla mačā ar 4-6, 6-2, 6-3 uzvarēja amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura rangā ir devītajā vietā un turnīrā bija izlikta ar to pašu numuru.

Spēlētājas šo maču iesāka līdzvērtīgā cīņā, abām droši nosargājot savas serves. Pēc piektā geima Sevastovai gan bija nepieciešams medicīniskais pārtraukums, kā rezultātā viņa atstāja kortu. Latvijas tenisiste varēja maču turpināt, bet vēl pēc diviem geimiem viņai atkal bija nepieciešama fizioterapeites palīdzība.

Par spīti savainojumam, Sevastova astotajā geimā vairākas reizes panāca "vienādi", turklāt Vekiča pēc vienas zaudētas izspēles dusmās trieca raketi pret zemi. Tas par labu nāca tieši Latvijas tenisistei, jo viņa uzreiz pēc tam ieguva savu pirmo mačbumbu spēlē, ko gan viņa neizmantoja. Pretiniecei gan nekādi neizdevās izservēt geimu, un Sevastova vēlreiz ieguva breikbumbu, ko šoreiz izmantoja un panāca 5-3. Arī pēc šāda pavērsiena Vekiča dusmās trieca raketi pret zemi.

Līdz ar to Sevastova varēja servēt par uzvaru pirmajā setā, ko viņa arī pārliecinoši paveica, setā triumfējot ar 6-3.

Sevastovai acīmredzot bija problēmas ar kreiso sānu, kā rezultātā viņai starp pirmo un otro setu atkal bija nepieciešama fizioterapeites palīdzība, kura Latvijas tenisisti nedaudz izmasēja. Viņa lieliski sāka otro setu, jau pirmajā geimā tiekot pie breika. Vekiča bija ļoti neapmierināta par savu sniegumu, bet otrajā geimā viņa ieguva kopumā četras breikbumbas, taču Sevastova tās atspēlēja un spēja nosargāt savu servi.

Latvijas tenisiste bija ieguvusi nelielu iniciatīvu un arī trešajā geimā tika pie divām breikbumbām, no kurām otro arī izmantoja, panākdama jau 3-0. Vekiča gan nepadevās un jau nākamajā geimā pamanījās vienu breiku atspēlēt, ļaujot Sevastovai uzvarēt tikai vienā izspēlē. Tiesa, Latvijas pārstāve pretinieces apgriezienus ātri vien samazināja, jo viņa ar breiku atbildēja nākamajā geimā, tādējādi atgūstot pārliecinošo vadību.

Nestabils sniegums abu tenisistu izpildījumā turpinājās, jo uzreiz pēc tam Sevastova zaudēja punktu pie savas serves, bet septītajā geimā atkal to atguva un panāca 5-2. Latvijas sportiste tādējādi servēja par uzvaru mačā, ko arī veiksmīgi paveica, otrajā setā esot pārāka ar 6-2.

Sevastova pasaules rangā ir 20. vietā, bet Vekiča ir planētas 38. rakete.

Sevastova pēc Pekinas turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanas pasaules rangā vairs tikai par 58 punktiem atpaliek no Ostapenko, kura šajās sacensībās cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā. Pašreizējie aprēķini liecina, ka Ostapenko nākamnedēļ pasaules rangā nebūs augstāk par 17.vietu, kamēr Sevastova pagaidām ir 19.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim bija tikušās četras reizes, vienmēr uzvaras svinot Sevastovai. Pirmais panākums tika gūts 2016.gada februārī Gaosjunas WTA "International" turnīra otrajā kārtā, kad Sevastova svinēja uzvaru ar rezultātu 7-5, 2-6, 7-5. Pēc tam sekoja panākums 2017.gada ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā, jo Latvijas tenisiste pretinieci droši pieveica ar 6-2, 6-3.

Savukārt šogad Dohas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā Sevastova svinēja uzvaru ar rezultātu 6-3, 6-4, bet vēl ceturto reizi Vekiča kapitulēja šī gada ASV atklātajā čempionātā, kad Sevastova guva virsroku ar 6-2 2-6 6-3.

Vekiča pirmdien savā pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-4 pārspēja 43.vietā esošo Mariju Sakari no Grieķijas, bet pēc tam otrajā kārtā ar 7-6 (7:5), 6-4 apspēlēja Onsu Žabēru no Tunisijas (WTA 116.).

Savukārt Sevastova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja Alizē Kornē no Francijas, kura atrodama 35.pozīcijā, bet trešajā kārtā tika bez cīņas, jo kreisā ceļgala traumas dēļ maču nevarēja aizvadīt viņas otrās kārtas pretiniece Medisona Kīza no ASV.

Karjeras laikā Vekiča izcīnījusi divus WTA titulus, bet šosezon viņa sasniedza arī Vašingtonas WTA "International" turnīra finālu, kur gan piedzīvoja zaudējumu. Citos turnīros viņa šogad līdz finālam nav aizsniegusies, vēl divreiz spēlējot Tokijas WTA "Premier" un Notingemas "International" turnīru pusfinālos.

Iepriekšējās divas reizes Sevastova Pekinā zaudēja pirmajā kārtā, bet 2010.gadā sasniedza ceturtdaļfinālu, kas viņai šajā turnīrā ir labākais sasniegums.

Pirms nedēļas Sevastova zaudēja Uhaņas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā, kas viņai bija pirmais turnīrs pēc lieliski aizvadītā ASV atklātā čempionāta, kur liepājniece sasniedza pusfinālu. Tāpat viņa jūlijā uzvarēja Bukarestes WTA "International" turnīrā, tiekot pie sava trešā WTA turnīru uzvarētājas titula karjerā, bet jūnijā zaudēja Maljorkas WTA "International" sērijas sacensību izšķirošajā spēlē. Tāpat Sevastova šosezon spēlējusi Brisbenas un Čārlstonas turnīru pusfinālā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu piedalās arī šī turnīra dubultspēlēs, kur viņas sasniegušas otro kārtu. Viņas pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 3-6, 12:10 uzvarēja amerikānieti Betāniju Mateku-Sendsu un taivānieti Suveju Sje. Trešdien otrajā kārtā gaidāma cīņa pret sacensību ceturto numuru beļģieti Elisu Mertensu un Nīderlandes pārstāvi Demi Šūrsu.

Pagājušajā nedēļā abas aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA "Premier" sacensībās, taču pēc tam izstājās, jo Pavļučenkovai bija problēmas ar kāju.

Jau ziņots, ka sestdien ar uzvaru Pekinas turnīru sāka sacensībās ar 12.numuru izliktā Aļona Ostapenko, kura ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura savukārt ir planētas 36.rakete, tomēr vēlāk viņa ar 0-6, 0-6 smagi zaudēja "wild card" saņēmušajai ķīnietei Vanai Cjanai, kura pasaules rangā atrodas 34.vietā.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp "Premier Mandatory" kategorijas sacensībām.

papildināta 4. rindkopa

Top komentāri

Lai izdodas!
L
Ostapenko spēlē pavisam švaki.
trusis nejaukais
t
Vareetu paluugt ielikt beidzot arii kaadu normaalu bildi ar Sevastovu? Citaadi liek te kautkaadas saviebtas bildes, vienaa degunu urbina citaa veel kautkas.. Nav smuki taa dariit ar meiteni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi