Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastova sasniedz Madrides WTA turnīra trešo kārtu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien sasniedza prestižā Madrides WTA Premier sērijas turnīra trešo kārtu.

Latvijas tenisiste otrās kārtas mača pirmajā setā ar 6-3, 6-4 uzvarēja rumānieti Mihaelu Buzarnesku.

Sevastova WTA rangā ieņem 13.vietu un turnīrā ir izlikta ar 12.numuru, bet viņas šodienas pretiniece atrodas 31.pozīcijā.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 120 WTA ranga punktus. Tajā viņa tiksies ar planētas septīto raketi, nīderlandieti Kiki Bertensu, kura otrajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja Latvijas otro raketi Aļonu Ostapenko, kura reitingā ir 29.pozīcijā.

Pirmajos piecos geimos uzvarēja servētājas, bet sestajā Sevastova nobreikoja pretinieci, turpinājumā jau panākdama 5-2. Astotajā geimā pie pretinieces serves liepājniece nonāca iedzinējos ar 15:40, taču vēlāk ieguva setbumbas, kuras gan neizmantoja, Buzarnesku ar trešo piegājienu izservējot uzvaru geimā. Turpinājumā Sevastova jau pie savas serves ar otro setbumbu nodrošināja uzvaru setā ar 6-3.

Otrajā setā pirmajos astoņos geimos uzvarēja servētājas līdz devītajā geimā Sevastova atņēma pretiniecei servi, panākdama 5-4. Servējot par uzvaru mačā, Latvijas pirmā rakete zaudēja tikai vienu izspēli, gūdama panākumu ar 6-4.

Sevastova ar Buzarnesku līdz šim bija spēkojušās vienu reizi, turklāt tas notika tālajā 2008.gadā, kad Latvijas tenisiste zemākas raudzes ITF turnīrā guva uzvaru ar 6-2 6-3.

Madrides turnīra pirmajā kārtā Sevastova ar 0-6, 6-3, 6-2 uzvarēja beļģieti Kirstenu Flikpensu, kura pasaules rangā ir 59.pozīcijā. Savukārt Buzarensku pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču (WTA 43.).

Pašlaik 31 gadu vecā Buzarensku karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA titulu, kad jūlijā viņa triumfēja Sanhosē notikušajā WTA "Premier" turnīrā. Tieši pagājušajā gadā viņa piedzīvoja izlaušanās sezonu, jo viņa sasniedza trīs finālus, kas ir līdz šim vienīgie rumānietes karjerā.

Pērn Buzarensku sasniedza arī karjeras rekordu WTA rangā, pakāpjoties uz 20.pozīciju. Šosezon gan viņai tik sekmīgi nav klājies, jo rumāniete visu turnīru ietvaros guvusi piecas uzvaras un piedzīvojusi 15 zaudējumus.

Tikmēr Sevastova 21 spēlē izcīnījusi 11 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz trešajai kārtai.

Sevastova Madrides turnīrā spēlējusi divas reizes. Aizpērn debijā viņa sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās otrajā kārtā, tādējādi viņai bija jāaizstāv 65 WTA ranga punkti.

Sevastova un Ostapenko šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās.

Turnīrs Madridē ir pēdējās nozīmīgās sacensības pirms māla sezonas kulminācijas - Francijas atklātā čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi