Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova: Šosezon spēlēju labāk

Viena no vadošajām Latvijas tenisistēm Anastasija Sevastova šosezon spēlē stabilāk un labāk nekā pagājušajā gadā, uzskata spēlētāja.

Šī mēneša sākumā Sevastova, kura pasaules rangā atrodama 15.vietā, aizkļuva līdz Čārlstonas WTA Premier sērijas turnīra pusfinālam, kas lietus dēļ tika izspēlēts vien divās dienās. Latvijas tenisiste tad piedzīvoja zaudējumu pret vācieti Jūliju Gērgesu.

"Protams, Čārlstonā gribējās nospēlēt vēl labāk. Man bija iespējas pirmajā setā, arī otrajā varēju uzvarēt. Varbūt nepalīdzēja tas, ka pusfinālu spēlējām divās dienās. Ja man kāds pirms turnīra teiktu, ka es spēlēšu pusfinālā, es būtu tikai priecīga par šādu rezultātu," žurnālistiem pirmdien teica Sevastova. "Tas bija grūti, ka spēle tika iesākta vienā dienā, bet pēc tam ar lielu pārtraukumu pabeigta nākamajā. Visām spēlētājām, kuras spēlēja pusfinālā, apstākļi bija sarežģīti, jo bija lietus un arī diezgan liels aukstums. Tomēr ar to ir jārēķinās."

Šī sezona Sevastovai iesākās veiksmīgi, jo viņa sasniedza pusfinālu gada pirmajā turnīrā Brisbenā, bet sacensību pirmajos mačos viņa šosezon zaudējusi tikai divas reizes.

"Šo sezonu esmu sākusi stabilāk un labāk nekā pagājušajā gadā. Jā, pērn Dubaijā tiku līdz pusfinālam, bet bija vairāki turnīri, kuros zaudēju jau pirmajā kārtā. Šogad nebija diez ko vieglas izlozes, tāpēc, domāju, esmu nospēlējusi ļoti stabili un zinu, ka varu cīnīties par uzvaru turnīros," sacīja Sevastova.

Šobrīd pasaules tūrē ir sākusies māla sezona. Šāds segums iecienīts ir arī Sevastovai, tāpēc viņa uz tā sagaida labus rezultātus.

"Man ļoti patīk spēlēt uz māla seguma. Arī treneris saka, ka es uz tā spēlēju labi. Rezultātiem ir jābūt. Ja tie nav tagad, tad būs vēlāk, jo sezona ir gara. Man patīk tie turnīri, kas būs turpmāk, bet jāsaprot, ka viegli nebūs. Tagad priekšā Federāciju kauss Hantimansijskā, bet uzreiz pēc tam būs jāspēlē Štutgartē, kur būs pavisam cits laukums un apstākļi. Uz šo turnīru nevajadzētu diez ko cerēt, bet pēc tam ir Madride un Roma, kur man ļoti patīk spēlēt. Pēc tam jau sekos lielais turnīrs - Francijas atklātais čempionāts," izteicās Sevastova.

Latvijas tenisistes otrdien dosies uz Sibīrijas pilsētu Hantimansijsku, kur sestdien un svētdien spēkosies pret Krieviju par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

"Nedomāju, ka pret Krieviju esam favorītes. Vispirms jau mēs spēlēsim izbraukumā kaut kur Krievijā. Labi, mači būs uz māla, bet uz tā prot spēlēt arī Anastasija Pavļučenkova un Jeļena Vesņina. Savukārt dubultspēle nav mūsu stiprākais ierocis, tāpēc domāju, ka Krievijai ir nelielas priekšrocības, teiksim 60 pret 40," uzskata Sevastova.

Šajā sezonā Sevastova dubultspēlēs sākusi spēlēt kopā ar Latvijas tenisa zvaigzni Aļonu Ostapenko. Viņas Tallinā vienā duetā palīdzēja Latvijas izlasei pārvarēt Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificēties "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā. Tiesa, dubultspēlēs pretī nāca vājākas sāncenses nekā WTA tūrē, kur Sevastova/Ostapenko divas reizes zaudēja krietni spēcīgākām sāncensēm.

"Protams, mums ar Aļonu sākt spēlēt kopā dubultspēlē nav viegli, bet visam vajadzētu uzlaboties. Tallinā mums nebija tik stipras pretinieces, pēc tam esam cīnījušās pret spēcīgākām, kuras zina, kā jāspēlē dubultspēle. Mēs esam divas vienspēļu spēlētājas, kuras sacenšas dubultspēlēs," pauda Sevastova, kura piebilda, ka arī pēc zaudējumiem dubultspēlēs viņai attiecības ar Ostapenko esot normālas un vainīgie neveiksmēs netiekot meklēti.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei jāpārvar "play-off" kārta.

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi