Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sevastova svin pārliecinošu uzvaru Madrides WTA 1000 turnīrā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova ceturtdien Madrides WTA 1000 sērijas turnīra pirmajā kārtā svinēja pārliecinošu panākumu pret Rumānijas tenisisti Annu Bogdanu.

Sevastova (WTA 54.) ar 6-0, 6-3 uzvarēja Bogdanu no Rumānijas (WTA 102.).

Liepājniece jau pašā spēles sākumā atņēma Bogdanai servi, bet brīdi vēlāk uzvarēja savas pirmās serves geimu, panākot 2-0. Arī divos nākamajos Bogdanas serves geimos uzvarēja Sevastova, tenisistei iegūstot drošu pārsvaru 5-0. Latvijas tenisiste sestajā geimā nezaudēja nevienu punktu un setu uzvarēja ar 6-0.

Bogdana pirmo geimu uzvarēja otrā seta sākumā, bet Sevastovai uzreiz pēc tam bija nedaudz jāpasvīst, lai nenonāktu iedzinējos ar 0-2. Trešajā geimā pie Bogdanas serves Sevastovai izdevās izcīnīt uzvaru, taču jau nākamajā geimā Latvijas tenisiste nosargāja savu servi un panāca 3-1. Spēles turpinājumā Sevastova rumānieti vēlreiz nobreikoja devītajā geimā, uzvaru spēlē svinot ar 6-0, 6-3.

Par uzvaru pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja 65 WTA ranga punktus, bet vēl 30 viņa nopelnīja par kvalifikācijas pārvarēšanu.

Trešdien Sevastova kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā ar 6-1, 7-5 uzvarēja ukrainieti Martu Kostjuku (WTA 77.) un nopelnīja 30 WTA ranga punktus. Liepājniece priekšsacīkstēs bija izlikta ar pirmo numuru. Iepriekš viņa pirmajā kvalifikācijas mačā ar 3-6, 6-4, 6-3 pārspēja bulgārieti Cvetanu Pironkovu (WTA 116.). Otrā seta sākumā lietus dēļ spēli uz brīdi apturēja, bet vēlāk Sevastova atspēlējās un sasniedza otro kārtu.

Arī Bogdana iepriekš pārvarēja divas kvalifikācijas turnīra kārtas, kurās ar 7-6 (9:7), 7-5 uzvarēja Katerīnu Siņiakovu no Čehijas un ar 4-6, 6-3, 6-4 japānieti Nao Hibino.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā bija tikušās trīsreiz, no kurām pēdējā šogad Melburnā "WTA 250" raudzes turnīra pirmajā kārtā. Bogdana februāra vidū notikušajā turnīrā uzvarēja ar 6-4, 3-6, 3-6. Vēl iepriekš abas tenisistes savā starpā 2017. un 2019.gadā tikās Bukarestes turnīrā uz māla seguma. Pirmajā mačā uzvarēja Bogdana, bet otrajā Sevastova.

Sevastovai veiksmīgākās sacensības šinī sezonā bija marta beigās Maiami "WTA 1000" turnīrā, kur izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu. Pēc tam bija zaudējums Čārlstounas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā pret amerikānieti Ketrīnu Maknelliju, kā arī divas izšķirošās uzvaras Latvijas uzvarā pār Indiju Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas "play-off" spēlē Jūrmalā.

Savukārt Bogdana šosezon sacensību otro kārtu pārvarējusi tikai Stambulas "WTA 250" turnīrā. Rumāniete pagājušajā nedēļā turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-2, 3-6, 3-6 piekāpās Veronikai Kudermetovai no Čehijas.

Latvijas tenisiste šosezon 21 spēlē izcīnījusi 13 uzvaras, bet Bogdanai ir astoņi panākumi 15 mačos. Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA vienspēļu trofejas, taču rumāniete aizvien lūko izcīnīt savu pirmo uzvaru kādā no turnīriem.

Sevastova turnīrā Madridē spēlē ceturto reizi karjerā. Liepājnieces labākais rezultāts ir 2017.gadā sasniegtais pusfināls, kurā ar 2-6, 3-6 tika zaudēts turnīra trešajai raketei rumānietei Simonai Halepai.

Piektdien turnīra pirmajā kārtā Aļona Ostapenko (WTA 50.) tiksies ar Krievijas tenisisti Svetlanu Kuzņecovu (WTA 36.).

Turnīrs Madridē notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi