Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sevastova un Gulbis aizvada turnīru ceturtdaļfinālu cīņas

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Zviedrijā notiekošajā Bostades WTA International sacensību ceturtdaļfinālā šodien tiekas ar talantīgo čehieti Kateržinu Sinjakovu, kamēr Ernests Gulbis Gštādes ATP World Tour 250 ceturtdaļfinālā duelējas ar itāli Fabio Fonjīni, šajā turnīra stadijā spēlējot pirmo reizi teju divu gadu laikā.

Sevastova un pērnā gada finālistes Sinjakovas duelis būs trešais pēc kārtas centrālajā kortā un varētu sākties ap plkst.14. Savukārt Gulbja mačs būs kā ceturtais centrālajā kortā un, visticamāk, nesāksies ātrāk par plkst.17 pēc Latvijas laika.

Sevastova WTA rangā ieņem septīto vietu un turnīrā izlikta ar otro numuru, kamēr Sinjakova atrodama 56.pozīcijā un turnīrā izsēta ar septīto numuru.

Šī abām tenisistēm būs otrā savstarpējā spēle. Pērn Trnavas ITF 100 000 sērijas turnīra vienspēļu finālā Sevastova cieta zaudējumu ar rezultātu 6-7 (4:7), 7-5, 0-6.

Pusfinālā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar Karolīni Garsiju, kura turnīrā izlikta ar trešo numur un WTA rangā ieņem 20.pozīciju, vai čehieti Barboru Krejčīkovu, kura reitingā atrodama 140.pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sevastova Bostades turnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 sagrāva citu Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu, kura pasaules rangā atrodas 115.vietā. Savukārt otrajā kārtā ar 6-2, 6-3 tika uzvarēta krieviete Jeļizaveta Kuļičkova, kura rangā ieņem 164.vietu.

Tikmēr Sinjakova pirmajā kārtā ar 6-3, 3-6, 6-1 pārspēja zviedrieti Rebeku Petešoni, kura rangā ieņem 170.vietu, bet otrajā kārtā ar 7-6 (7:3), 6-4 tika apspēlēta nīderlandiete Aranta Rusa, kura ir WTA ranga 145.numurs.

Sinjakova sezonu iesāka ar uzvaru Šeņdžeņas WTA "International" turnīrā, izcīnot pirmo titulu karjerā. Tiesa, sezonas turpinājums 21 gadu vecajai tenisistei vairs nebija tika veiksmīgs, jo kāda turnīra ceturtdaļfināls tika sasniegts vien Prāgas WTA "Iternational" sacensībās.

Sinjakovai šis ir trešais Bostades WTA turnīrs karjerā. 2015.gadā viņa apstājās otrajā kārtā, bet pērn sasniedza finālu, kurā zaudēja vācietei Laurai Zīgemundai.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Aizvadītajā nedēļā viņa turnīrā Bukarestē pirmoreiz karjerā kādā turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru, bet ceturtdaļfinālā zaudēja rumānietei Anai Bogdanai, nespējot atkārtot pērnā gada panākumu, kad tika līdz finālam. Otrais numurs kādās WTA sacensībās viņai piešķirts ceturto reizi - pirmajās divās reizēs sportiste zaudēja jau pirmajā mačā, bet jūnija beigās triumfēja Maljorkas sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Turnīrā Bostadē Sevastova piedalījās arī pērn, kad zaudēja otrajā kārtā. Sacensībās pirmais numurs šogad piešķirts dānietei Karolīnei Vozņacki.

Bostādē notiek sezonas pēdējais WTA līmeņa turnīrs uz māla seguma.

Gulbis ATP rangā ieņem 313.vietu, bet sasniegtais ceturtdaļfināls ļaus atgriezties vismaz trešajā simtā, bet pusfināls jau ļautu pietuvoties otrajam simtam. Latvijas tenisists kopš pērnā gada augusta cīnījies ar veselības problēmām un Gštādes turnīrā viņš var piedalīties ar aizsargāto rangu.

Tikmēr Fonjīni ATP rangā ieņem 31.pozīciju un turnīrā izlikts ar ceturto numuru.

Pusfinālā šī dueļa uzvarētājs tiksies ar spāni Roverto Bautistu Agutu, kurš rangā ieņem 18.vietu un turnīrā izlikts ar otro numuru, vai ATP ranga 82.numuru Denisu Istominu no Uzbekistānas.

Abi tenisisti savā starpā tikušies piecas reizes, Gulbim izcīnot četras uzvaras. Iepriekšējā tikšanās bija 2014.gadā Pekinas "ATP World Tour 500" turnīra pirmajā kārtā, kurā latvietis uzvarēja ar 6-3, 6-4.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Gulbis pirmās kārtas cīņā trešdien droši ar 6-4, 6-4 uzvarēja ranga 205.raketi Danielu Brandsu no Vācijas, kurš pirms tam bija pārsvarējis kvalifikāciju. Savukārt otrajā kārtā Latvijas tenisists ar 7-6 (12:10), 3-6, 6-4 uzvarēja pieredzējušo itālieti Paolo Lorenci, kurš rangā atrodams 36.pozīcijā.

Tikmēr Fonjīni pirmā kārtā bija brīva, bet otrajā viņš ar 1-6, 6-4, 6-3 pārspēja slovāku Norbertu Gombosu, kurš rangā ieņem 87.pozīciju.

Fonjīni šosezon labākais sasniegums ir Maiami "Masters 1000" pusfināls, kurā tika zaudēts Rafaelam Nadalam. Savukārt "Grand Slam" turnīros viņš Francijā un Vimbldonā apstājās trešajā kārtā, bet Austrālijā nepārvarēja otro kārtu. Pirms došanās uz Gštādi viņš piedalījās Umagas "ATP World Tour 250" turnīrā, kur ceturtdaļfinālā zaudēja krievu tīnim Andrejam Rubļovam.

Fonjīni karjeras laikā izcīnījis četrus ATP titulus. Iepriekšējo un vienīgo reizi Gštādes ATP turnīrā viņš spēlēja pirms desmit gadiem, kad nepārvarēja kvalifikāciju.

Tikmēr Gulbis februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros. Ja pirmajā šīs sezonas mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos sešos dueļos viņš piedzīvoja zaudējumus. Neveiksmju sēriju latvietis pārtrauca jūlija sākumā "Challenger" sērijas turnīrā Čehijā, tomēr turnīru vēdera muskuļu traumas dēļ nevarēja turpināt.

Nākamais viņa turnīrs bija Vimbldonas atklātais čempionāts, kur Gulbis samērā negaidīti aizkļuva līdz trešajai kārtai, tajā zaudējot titulētajam serbam Novakam Džokovičam. Sniegums Vimbldonā Gulbim rangā palīdzēja veikt kāpumu par 241 vietu.

Arī iepriekšējo turnīru Bostades "ATP World Tour 250" sacensības viņš pirms nedēļas sāka pret kvalifikācijas veiksminieku. Gulbis pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-2 uzvarēja beļģi Artūru de Grēfu, bet otrās kārtas spēlē neizmantoja divas mačbumbas un ar 6-4, 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās Karenam Hačanovam no Krievijas.

Gulbis Gštādes turnīrā spēlēja arī 2012.gadā, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kurā tika ciests zaudējums Polam Anrī Matjē.

Gštādes ATP World Tour 250" turnīrā, kas notiek uz māla seguma kortiem, ar pirmo numuru izlikts beļģis Dāvids Gofēns. Pērn turnīrā uzvarēja spāņu tenisists Felisiano Lopess, kurš šogad izlikts ar trešo numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi