Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sevastovai rekordaugsta vieta WTA rangā

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, sasniegusi jaunu karjeras rekordu un ieņem 11.vietu, kamēr Aļona Ostapenko saglabā 18. pozīciju.

Sevastova oktobra sākumā aizkļuva līdz prestižā Pekinas WTA Premier turnīra finālam, kurā atzina planētas otrās raketes, dānietes Karolīnas Vozņackas pārākumu. Par iekļūšanu finālā Latvijas tenisiste nopelnīja 650 WTA ranga punktus, kas viņai rangā no 20. vietas ļāva pacelties uz 12. pozīciju, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Iepriekšējais viņas labākais sasniegums bija 15. vieta, kas tika sasniegta pirms nepilna gada. Savukārt šajā nedēļā viņa pakāpusies par vēl vienu pozīciju un labojusi karjeras rekordu.

Šajā nedēļā Sevastova spēlēs Maskavas WTA Premier turnīrā, pirmajā kārtā tiekoties ar slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura reitingā ieņem 39. pozīciju.

Tikmēr Ostapenko pagājušajā nedēļā rangā no 13. vietas atkāpās uz 18. pozīciju. Aizvadītajā nedēļā viņa apstājās Honkongas WTA International sērijas turnīra pirmajā kārtā, taču viņas pozīciju šīs nedēļas rangā tas neietekmēja.

Ostapenko septembrī zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur iepriekš viņa atgriezās augusta beigās, bet pirms tam starp desmit labākajām tenisistēm bija maija beigās, tomēr pēc tam neaizstāvēja Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu un atkrita uz 12. vietu, pēcāk vairākas nedēļas pēc kārtas ieņemot arī 11. pozīciju. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm iepriekš bija kopš pagājušā gada septembra.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā par deviņām pozīcijām pakāpusies uz 347. vietu, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkāpusies par četrām vietām uz 569. pozīciju. Vēl Alise Čerņecka par 19 vietām pakāpusies uz 960. pozīciju.

Reitinga galvgalī ir rumāniete Simona Halepa, bet viņai joprojām seko Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka un vāciete Angelika Kerbere. Ceturtā ir ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka no Japānas, uz piekto vietu pakāpusies čehiete Karolīna Plīškova, sestā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kam seko vēl viena Čehijas tenisiste Petra Kvitova. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdz amerikāniete Sloeina Stīvensa, vāciete Jūlija Gērgesa un nīderlandiete Kiki Bertensa no Nīderlandes.

Top komentāri

Zinetulla
Z
ostapenko krietiens būs garš , ap piecdesmitnieku , kur viņas īstā vieta , nervi nav kārtībā un ar stulbām servēm nevar maču nvinnēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi