Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sevastovai zaudējums Maiami WTA Premier turnīra trešajā kārtā

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova svētdien piedzīvoja zaudējumu prestižā Maiami WTA Premier sērijas turnīra trešās kārtas mačā.

Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Sevastova, turnīrā būdama izlikta ar 11.numuru, ar 6-1, 2-6, 3-6 zaudēja Jūlijai Putincevai no Kazahstānas, kura ir planētas 44.rakete.

Šo turnīru Latvijas tenisiste noslēgusi ar 65 WTA vienspēļu ranga punktiem.

Šo maču Sevastova sāka lieliski, jo jau otrajā geimā viņa nobreikoja pretinieci un pēcāk izvirzījās vadībā ar 3-0. Vienā no geimiem Putinceva gan savu servi nosargāja, bet tas tik un tā neapturēja Latvijas pirmo raketi no drošas uzvaras pirmajā setā, jo viņa pēc tam vēlreiz lauza sāncenses servi un, atspēlējot vienu breikbumbu, izservēja setu, tajā triumfējot ar 6-1.

Otrajā setā situācija mainījās uz pretējo pusi. Vēl pirmie pieci geimi aizritēja līdzīgā cīņā, nevienai no tenisistēm nespējot iegūt breikbumbu, tomēr sestajā geimā Putinceva lauza Sevastovas servi. Kazahstānas tenisistei sekmīgs bija arī turpinājums, jo viņa uzvarēja arī nākamos divus geimus, setu noslēdzot ar otro breiku pēc kārtas un triumfējot ar 6-2.

Tādējādi šīs spēles uzvarētāja bija jānoskaidro izšķirošajā - trešajā - setā, kas arī sākās līdzīgā cīņā, bet trešajā geimā Sevastova neizmantoja vienu breikbumbu. Latvijas tenisiste gan bija pirmā, kura šajā setā tika pie breika, to iegūstot piektajā geimā, tomēr uzreiz pēc tam Putinceva to atspēlēja, atjaunojot līdzsvaru. Tieši Kazahstānas sportiste turpinājumā spēlēja veiksmīgāk, jo viņa aiznākamajā geimā atkal ieguva breiku un panāca jau 5-3 sev par labu.

Putinceva līdz ar to varēja servēt par uzvaru šajā mačā. Lai arī Sevastovai bija pa spēkam atspēlēt trīs mačbumbas, viņas pretiniece spēja izservēt spēli un gūt uzvaru šajā cīņā.

Sevastovai pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņa ar 6-2, 0-6, 6-4 uzvarēja čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura WTA rangā ieņem 42.pozīciju.

Tikmēr Putinceva pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 7-5 uzvarēja pasaules 56.raketi Kirstenu Flipkensu no Beļģijas, kamēr otrajā ar 6-3, 7-5 pārspēja šveicieti Belindu Benčiču (WTA 20.

Astotdaļfinālā Putinceva tiksies ar pasaules septīto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas vai francūzieti Alizē Kornē, kura ir WTA ranga 53.vietas īpašniece.

Sevastova ar Putincevu līdz šim bija spēkojusies trīs reizes, gūstot divus panākumus. Šīs divas uzvaras nāca pēc kārtas, jo 2017.gadā viņa bija pārāka Vimbldonas pirmajā kārtā, bet pērn guva virsroku Maskavas WTA "Premier" turnīra otrajā kārtā.

Pašlaik 24 gadus vecā Putinceva WTA līmenī nostiprinājās 2016.gadā, bet viņas līdz šim lielākais panākums ir aizkļūšana līdz Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam 2016. un 2018.gadā. Savas karjeras laikā viņa gan nav izcīnījusi nevienu WTA raudzes titulu, lai gan ir spēlējusi divos finālos.

Kazahstānas tenisistes rekords pasaules rangā ir 27.vieta, ko viņa sasniedza 2017.gada sākumā. Putinceva ir dzimusi Maskavā un vēl līdz 2012.gadam sacentās zem Krievijas karoga.

Sevastova turnīrā Maiami spēlēja sesto reizi karjerā, bet savu labāko rezultātu viņa sasniedza pērn, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka cita Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šī turnīra otrās kārtas mačā ar 5-7, 1-6 zaudēja čehietei Markētai Vondrušovai, kamēr vīriešu sacensībās Ernests Gulbis nepārvarēja pirmo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi