Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tenisiste Vismane sasniedz Štutgartes-Štamhaimas turnīra pusfinālu

Latvijas tenisiste Daniela Vismane ceturtdien iekļuva Vācijā notiekošā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres Štutgartes-Štamhaimas W15 turnīra pusfinālā.

Pašlaik 18 gadus vecā Vismane, kurā WTA rangā ir 640.pozīcijā un šajā turnīrā izlikta ar septīto numuru, ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 6-2, 4-6, 6-3 pārspēja sacensību otro numuru Eleonoru Molinaro no Luksemburgas, kura ir pasaules 432.numurs.

Par pusfināla sasniegšanu Vismane nopelnījusi 30 ITF ranga punktus un nākamajā mačā tiksies ar savu vienaudzi Anastasiju Kuļikovu no Somijas, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru un WTA rangā ieņem 535.vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Vismane pirmajā kārtā ar rezultātu 6-2, 6-2 pārspēja slovākieti Vivienu Juhāszovu, kura reitingā ir 648.vietā, bet otrās kārtas cīņā ar 6-1, 5-7, 6-2 ne bez grūtībām apspēlēja 16 gadus veco francūzieti Obānu Drogē, kura rangā nav atrodama un kura iepriekš pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Vismane šajā turnīrā spēlē arī dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar Luksemburgas tenisisti Eleonoru Molināro pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-2 sagrāva francūzieti Evitu Ramiresu un vācieti Nastasju Marianu Šunku.

Par otrās kārtas jeb ceturtdaļfināla sasniegšanu viņas nopelnījušas četrus ITF dubultspēļu ranga punktus. Nākamajā kārtā viņām būs jātiekas ar čehietēm Dagmāru Dudlakovu un Nikolu Tomanovu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ATP un WTA rangos ir veiktas reformas. Līdz ar to ITF līmeņa turnīros ATP ranga punkti tiek piešķirti vien par izšķirošo kārtu sasniegšanu 25 000 dolāru turnīros, kamēr WTA līmenī punktus nopelnīt ir nedaudz vieglāk. ITF turnīri iekļauti "ITF World Tennis Tour" seriālā, turklāt arī tam ir savs rangs, tāpēc tenisisti, kuri šajos turnīros tiek pie ATP/WTA un ITF punktiem atrodas pat divos rangos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi