Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Čārltone uzlabo pasaules rekordu 60 metru barjersprintā un izcīna zeltu

Bahamu salu pārstāve Devina Čārltone svētdien Glāzgovā pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās laboja sev piederošo pasaules rekordu 60 metru barjersprintā un izcīnīja zelta medaļu.

Finālā Čārltone finišēja 7,65 sekundēs un rekordu, ko sasniedza februārī sacensībās Ņujorkā, laboja par trīs sekundes simtdaļām.

Iepriekšējo meistarsacīkšu uzvarētāja francūziete Sirēna Samba-Maiela zaudēja deviņas sekundes simtdaļas un izcīnīja sudraba godalgu, bet vēl piecas simtdaļas lēnāka bija bronzas medaļniece poliete Pia Skšišovska.

Kārtslēkšanā vīriešiem zelta medaļu izcīnīja pasaules rekordists Armands Duplantis, zviedram pārvarot 6,05 metru augstumā novietotu latiņu. Otrais bija amerikānis Sems Kendrikss (5,90), bet trešais - grieķis Emanuils Karalis (5,85).

Augstlēkšanā ar pārvarētiem 2,36 metriem par pasaules čempionu kļuva jaunzēlandietis Hamišs Kers. Otro un trešo vietu ar 2,28 metru augstumā pārvarētu latiņu ieņēma amerikānis Šelbijs Makevens un Dienvidkorejas sportists Sanghjoks U.

Septiņcīņā vīriešiem bronzas godalgu izcīnīja igaunis Johanness Erms, kurš iekrāja 6340 punktus. Par čempionu kļuva šveicietis Simons Ehammers ar 6418 punktiem, bet sudrabu ar 6407 punktiem izcīnīja norvēģis Sanders Skutheims.

Tikmēr 4x400 metru stafetē Beļģijai pēdējā posmā uzvaru nodrošināja Aleksandrs Dūms. Beļģijas kvartets, kurā pirmos trīs posmus veica Žonatans Sakūrs, Dilans Borlē un Kristians Igasels, finišēja trīs minūtēs un 2,54 sekundēs jeb sešas sekundes simtdaļas ātrāk par ASV komandu, kuras sastāvā bija arī Noā Lailss. Trešā ar jaunu nacionālo rekordu (3:04,25) bija Nīderlande.

Arī sievietēm 4x400 metru stafetē uzvaras laurus plūca Eiropas valsts pārstāves, nīderlandietēm Līkei Klaverei, Kateleinai Pītersai, Lisannei de Vitei un pasaules rekordistei Femkei Bolai finišējot trīs minūtēs un 25,07 sekundēs. ASV sprinteres atpalika 0,27 sekundes, bet Lielbritānija zaudēja 1,29 sekundes un laboja nacionālo rekordu (3:26,36).

Tāllēkšanā pirmās divas vietas aizņēma ASV sportistes Tāra Deivisa-Vudhola ar 7,07 metru tālu lēcienu un Monē Nikolsa ar 6,85 metriem, bet trešā bija Spānijas vieglatlēte Fatima Diame ar rezultātu 6,78 metri. Trīssoļlēkšanā uzvaras laurus plūca Dominikas Sadraudzības sportiste Tea Lafonda, kura lēca 15,01 metra tālumā, otrā ar 11 centimetrus tuvāku lēcienu bija kubiete Leianisa Peresa-Ernandesa, bet trešo vietu ar vēl 15 centimetrus pieticīgāku rezultātu ieņēma spāniete Ana Peleteiro-Kompaore.

800 metru skrējienā zeltu izcīnīja amerikānis Braiss Hopels ar finišu vienā minūtē un 44,92 sekundēs, 0,35 sekundes atpalika zviedrs Andreass Krāmers un četras sekundes desmitdaļas zaudēja beļģis Eliots Krestans. Šajā distancē sievietēm ātrākā bija etiopiete Cige Duguma ar finišu divās minūtēs un 1,90 sekundēs, britu skrējēja Džemma Rēkī zaudēja 0,82 sekundes un Beninas vieglatlēte Noēlija Jarigo bija 1,25 sekundes lēnāka.

1500 metros pēc teicama pēdējā apļa titulu nodrošināja jaunzēlandietis Džordijs Bīmišs (3:36,54), kurš par 0,15 un 0,18 sekundēm pārspēja divus amerikāņus Koulu Hokeru un Hobsu Kesleru. Sievietēm šajā distancē par čempioni kļuva etiopiete Freveini Hailu (4:01,46), kura arī atstāja aiz sevis divas ASV skrējējas - Nikija Hilca zaudēja 0,86 sekundes un Emīlija Makaja atpalika 1,23 sekundes.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi