Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cerība uz pjedestālu

Gada lielākās pašmāju sacensības triatlonā 8. augustā notiks Mežaparkā, kur par medaļām Eiropas junioru kausa posmā cīnīsies spēcīgākie jaunie triatlonisti.

Rīgas triatlona sacensības norisināsies devīto reizi, bet otro gadu pēc kārtas Mežaparkā. "Pagājušogad pandēmijas dēļ bija jāmeklē veids, kā noorganizēt triatlona sacensības ar atsevišķu startu. Tas nozīmēja, ka vajadzēs uz ilgāku laiku slēgt ceļus un izmantot infrastruktūru. Radās doma, ka to varēs paveikt Mežaparkā," sacensību norises vietas izvēli skaidro Latvijas Triatlona federācijas prezidents Aigars Strauss. "Pagājušogad sportistiem un skatītājiem iepatikās jaunā vieta. Mežaparka estrāde ir atraktīva. Rīgas dome šogad mums nāca pretim. Rīkosim sacensības Mežaparkā."

Junioru grupā startēs sportisti, kas dzimuši no 2002. līdz 2005. gadam. Viņiem būs jāveic 750 metru peldējums, 22 kilometri ar šosejas velosipēdu, bet viss izšķirsies pēdējā posmā, kur paredzēts 5,1 kilometra skrējiens. "Kopumā startēs dalībnieki no 16 dažādām valstīm. Puišiem būs apmēram 40 dalībnieku un meitenēm ap 20. Iespējams, kāds vēl nāks klāt un kāds pēdējā brīdī atkritīs," starptautisko sastāvu atklāj Strauss. Lielākās delegācijas ieradīsies no Somijas, Spānijas un Lietuvas.

"Cerams, ka Artūrs Liepa nostartēs savā līmenī un parādīs labu rezultātu. Viņš uzvarēja Eiropas junioru kausa posmā Dnipro. Liepa varētu cīnīties par godalgotu vietu. Trijniekā Rīgas triatlonā pagaidām nav iekļuvis neviens Latvijas juniors. Cerams, šogad Liepa izmantos iespēju un kāps uz goda pjedestāla. Meiteņu konkurencē startēs daugavpiliete Darja Beļeviča. Viņas uzdevums ir pacīnīties ar Igaunijas un Lietuvas meitenēm," latviešu galvenās cerības junioru sacensībās atklāj Strauss.

Liepa savas sportista gaitas sāka peldēšanā, tāpēc to varētu uzskatīt par viņa stiprāko disciplīnu. Pēc peldēšanas sekos riteņbraukšanas posms, kur varētu būt gaidāma taktiska cīņa. Riteņbraukšanā dalībnieki var sabraukt kopā peletonā, kā tas notika Tokijas olimpisko spēļu vīriešu triatlonā, tomēr pastāv iespēja, ka visi varētu izretoties pa vairākām mazākām grupām. Pats pēdējais posms būs skriešana, kur izšķirsies medaļu liktenis. Finišs būs Mežaparka Lielajā estrādē, kas varētu dot īpašu sajūtu.

Pagājušogad Liepa Eiropas junioru kausa posmā Rīgā ieņēma devīto vietu 24 dalībnieku konkurencē. Peldēšanā viņš bija starp līderiem. Ļoti labu laiku Liepa sasniedza riteņbraukšanas posmā, tomēr izredzēm pacīnīties par goda pjedestālu iegrieza skriešanas posms, kur viņš uzvarētājam no Vācijas Henrijam Grafam piekāpās par minūti un 51 sekundi. Šogad Liepa ir progresējis, ko apliecina uzvara Ukrainas pilsētā Dnipro un rezultāti citviet Eiropā spēcīgā junioru konkurencē.

Galvenie starti Mežaparkā būs svētdien no rīta. Plkst. 9.00 Eiropas kausa posmu sāks juniori, bet 11.30 – juniores. Pēc tam sāksies Rīgas triatlona sacensības, kur vispirms plkst. 14.00 startēs pašas mazākās U9 grupas, bet turpinājumā savus spēkus izmēģinās jaunieši, juniori, pieaugušie, Master grupas un stafešu dalībnieki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi