Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Fēliksa nestartē finālā, bet izcīna savu divdesmito medaļu pasaules čempionātos

ASV sprintere Elisona Fēliksa svētdien pasaules čempionātā vieglatlētikā nestartēja 4x400 metru stafetes finālā, bet viņas komandas biedrenes amerikānietei sarūpēja 20.medaļu planētas meistarsacīkstēs.

Iepriekš Fēliksa ASV komandas sastāvā izcīnīja bronzas medaļu 4x400 metru jauktajā stafetē, kas viņai bija plānotas kā, iespējams, pēdējās sacensības karjerā. Tomēr sestdien viņa atgriezās un palīdzēja ASV sieviešu komandai iekļūt finālā.

Svētdien finālskrējienā ASV kvartets, kura sastāvā bija Talita Digsa, Ebija Steinere, Britona Vilsone un Sidnija Maklaflina, finišēja trīs minūtēs un 17,79 sekundēs. Jamaikietes zaudēja 2,95 sekundes, bet Lielbritānijas sprinteres bija vēl 1,9 sekundes lēnākas.

Arī stafetē vīriešiem nepārspēti bija amerikāņi, zelta godalgu izcīnot Elaidžam Goldvinam, Maiklam Normenam, Braisam Dedmonam un Kampionam Elisonam, kuri finišēja divās minūtēs un 56,17 sekundēs. Arī vīriem sudrabu izcīnīja Jamaika, kas bija 2,41 sekundi lēnāka, bet vēl 0,14 sekundes atpalika beļģi.

800 metros sievietēm ar finišu vienā minūtē un 56,30 sekundēs uzvarēja ASV vidējo distanču skrējēja Atinga Mu. Astoņas sekundes simtdaļas zaudēja britu sportiste Kīlija Hodžkinsone, bet 0,41 sekundi atpalika kenijiete Marija Morā.

Tikmēr 5000 metros vīriem, pēdējos apļos dominējot Jākobam Ingebrigtsenam, norvēģis uzvarēja ar finiša laiku 13 minūtes un 9,24 sekundes. Sudraba medaļas ieguvējs Džeikobs Krops no Kenijas viņam zaudēja 0,74 sekundes, bet ugandietis Oskars Čelimo bija 0,96 sekundes lēnāks.

Tāllēkšanā sievietēm fināls ar pamatīgu izbīli sākās vācietei Malaikai Mihambo, kurai pirmie divi mēģinājumi netika ieskaitīti, taču trešais deva vietu labāko astoņniekā un vēl trīs piegājienus. Mihambo uzvarēja ar 7,12 metru tālu lēcienu, desmit centimetrus tuvāk lēca nigēriete Ese Brume, bet trešā ar 6,89 metriem bija brazīlieti Letīsija Oru-Melu, kura par centimetru pārspēja Kvanešu Bērksu no ASV.

Desmitcīņā par čempionu tika kronēts pasaules rekordists Kevins Majērs no Francijas, kurš summā sakrāja 8816 punktus. Sudrabu ar 8701 punktu izcīnīja kanādietis Pjērs Lepeidžs, bet bronzu ar 8676 punktiem - amerikānis Zakarijs Zimeks.

Pasaules čempionāts Jūdžinā, Oregonā, noslēdzās svētdien. Medaļu ieskaitē triumfēja ASV, kas izcīnīja 13 zelta, deviņas sudraba un 11 bronzas godalgas. 

Medaļas izcīnīja kopumā 45 valstis, tajā skaitā arī Lietuva, kurai tika sudrabs un bronza diska mešanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi