Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

FOTO: Caune ar jaunu junioru un U23 rekordu uzvar 10km World Atheltics zīmē notikušajā skrējienā Apkārt Cēsīm

Sestdien Latvijas rekordisti skriešanā – kuldīdznieks Uģis Jocis un valmieriete Agate Caune – uzvarēja 10km distancē tradicionālajā un prestižajā skrējienā Apkārt Cēsīm, kas bija World Athletics zīmē un ko rīkoja SK Ašais sadarbībā ar Cēsu novada domi un ģenerālsponsoru SPECIFIC. Turklāt Caunei arī jauns junioru un U23 rekords. Savukārt 5km distancē ātrākie bija šī gada Latvijas čempionāta medaļnieki vieglatlētikā telpās Teodors Godiņš un Marta Luīze Pētersone, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājušajā gadā, pateicoties organizatoru komandai ar Austri Āboliņu un Kristīni Vilcāni priekšgalā, tika atjaunots vēsturiskais un spēcīgu sastāvu pulcējošais skrējiens “Apkārt Cēsīm”. Tas pulcēja titulētus vieglatlētus un citu sporta veidu pārstāvjus. Liela daļa no pagājušā gada godalgoto vietu ieguvējiem šogad nestartēja, taču bija nākuši klāt daudzi citi titulēti sportisti.

Bijušais vieglatlēts Ansis Kuplis bija atkal parūpējies par naudas balvu fondu ne tikai pirmajam sešiniekam vīriešiem un sievietēm 10km, bet arī pirmajam trijniekam četrās jauniešu puišu un tikpat meiteņu grupās 5km distancē. Pateicoties “Karjeru tehnikas nomai”, trase bija sertificēta, ko bija veicis Artūrs Onzuls.

Lai arī daudziem vadošajiem Latvijas skrējējiem nākamo nedēļas nogali ir jāstartē lielajā “Rimi Rīgas maratonā”, bet vēl 4. maijā sagaida allaž 18. novembrī notikušais “Līvenhofas” skrējiens ar jūdzi un 10km, viņi negribēja laist garām iespēju nostartēt Cēsis. Šo vadošo skrējēju vidū, kas izrādīja atsaucību, bija arī Latvijas rekordisti Uģis Jocis un Agate Caune, kuri tad arī bija neapšaubāmi 10km distances favorīti.

Daudzu jauno kuldīdznieku treneris Jocis pirms starta piebilda, ka nākamo nedēļas nogali Rīgā skries ne tikai 5km svētdien, 7. maijā, bet arī dienu iepriekš piedalīsies Latvijas čempionātā jūdzē. Līdz ar to Uģis vakar vēlējās neizlikties maksimāli, kas Latvijas rekordistam jūdzē un 3000m telpās daļēji arī izdevās, jo mierīgi skriet neļāva sīvākais konkurents, kas kā izrādījās bija neviens cits kā apņēmīgā vairāku Latvijas junioru un jauniešu rekordu īpašniece Agate Caune, kura šogad skrēja finālā Eiropas čempionātā telpās pieaugušo konkurencē.

Beigās daudzkārtējais Latvijas čempions Jocis, kura mamma Ludmila arī startēja un bija trijniekā savā vecuma grupā, uzvarēja reljefotā trasē ar rezultātu precīzi 33 minūtes. Otro vietu ieguva 2016. gada Latvijas vicečempions maratonā un 2008.gada čempions orientēšanās sportā Renārs Roze, kurš pirms nedēļas bija otrais populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” Valmieras posmā 24km distancē.

Par noslēdzošo godalgot vietu norisinājās ļoti aizraujoša cīņa kurā bija iesaistīti četri skrējēji. Pateicoties Skriešanas skolas treneres Anita Klapotes ieguldījumam, krietnu progresu, salīdzinot ar pagājušo gadu, nodemonstrēja un trešo vietu ieguva šī gada Latvijas vicečempions junioriem 3000m telpās rīdzinieks Jānis Riekstiņš , kurš pērn arī ļoti laba sastāva konkurencē ierindojās nedaudz aiz divdesmitnieka. Ceturtais tāpat kā pirms diviem mēnešiem leģendārajā slēpojumā “Apkārt Alaukstam” finišēja divkārtējais Latvijas čempions taku skriešanā Artūrs Vadzis, kuram pagājušajā gadā vairākas uzvaras – turpat Cēsis pirmsjāņu skrējienā, “Apkārt Alaukstam” slēpojumā, gan arī Latvijas čempionātā Taku skriešanā. Turpat piektais atskrēja daudzkārtējais čempions triatlonā un pagājušā gada vicečempions krosā rīdzinieks Andrejs Dmitrijevs, kuram jau astoņi posmi pēc kārtas trijniekā “Stirnu bukā”. Sešinieku noslēdza 2010. gada Latvijas čempions maratonā Māris Ābele, bet septītais finišēja daudzkārtējais medaļnieks Latvijas čempionātos, it īpaši maratona distancēs, ogrēnietis Kristaps Kaimiņš, kurš cer labāku sniegumu parādīt nākamo svētdien “Rimi Rīgas maratonā”.

Pirms starta sacensību komentētājs Ivars Bācis izteicās, ka Eiropas 2021. gada vicečempione Caune kopējā ieskaitē varētu būt starp labākajiem trim, ko Raita Ravinska un Līgas Mednes audzēkne arī apliecināja. Pasaules junioru čempionāta 4. un 6. vietas ieguvēja ne tikai pārliecinoši uzvarēja (33:10), bet arī par sešām,sekundēm laboja sev piedorošo Latvijas U23 un arī junioru rekordu, kā arī nopelnīja papildu bonusu 100 eur vērtībā par augstvērtīgu rezultātu (sievietēm tas bija noteikts 34;40, bet vīriešiem 30:30 – aut.piez.). Agates treneris Ravinskis izteicās, ka vēl apsvērs ar audzēkni piedāvāto variantu Rīgā skriet abas dienas, kā to izvēlējies darīt Jocis.

Pārējās divas godalgotas vietas sievietēm 10km ieguva rīdzinieces Alise Petrova un Valērija Curikova no Skriešanas skolas/SS “Arkādija”, apliecinot olimpietes Klapotes labās spējas treneres statusā. Pagājušā gadā Petrova bija otrā 5km, bet tagad to pašu šī gada Latvijas junioru čempione 3000m telpās un 2022. gada bronzas medaļas ieguvēja pieaugušo konkurencē 10km paveica divas reizes garākā distancē. Pusotru minūti ilgāk trasē pavadīja un arī ātrāk par 40 minūtēm noskrēja Alises komandas biedrene un šī gada bronzas medaļas ieguvēja juniorēm 3000m telpās Curikova.

Piecpadsmit sekundes, lai izskrietu no 40 minūtēm, pietrūka pusmaratona, 10 000m un 5000m čempionei pirms dažiem gadiem Gundegai Heidingerei, kura lielu distances daļu līdzīgi cīnījās ar sacensību apritē atgriezušos Klintu Lausku, kura 2018. un 2019.gadā izcīnīja vairākas uzvaras “Stirnu bukos” un arī Latvijas čempionātā pusmaratonā. Sešinieku noslēdza Ilze Drozdova, kuras māsa Māra pērn bija astotā.

5km distancē pārliecinoša uzvara šī gada Latvijas čempionam 2000m un vicečempionam 800m U16 grupā, Austra Āboliņa audzēknim Teodoram Godiņam no SK “Ašais” (17:16). Otro vietu ieguva rīdzinieks Iļja Percovs (“SS “Arkādija”), kurš 2021. gadā ieguva bronzu 1500m U18 grupā. Trijnieku noslēdza Kocēnu Sporta skolas pārstāvis Dāvis Zariņš, kurš Teodoru bija apskrējis pērn Latvijas čempionātā krosā.

Sievietēm uzvarēja pagājušā gada trešā ātrākā šajā distancē un šī gada bronzas medaļas ieguvēja – sportiskās Pētersonu ģimenes atvase Marta Luīze, kura ieskrēja finišā kopā U14 grupas uzvarētāju un šī gada Latvijas čempionu Artūru Madelānu, ā arī ar sava brāļa Dominika (3. vieta) U12 grupas uzvarētāju Ringoldu Gagaini, kurš ir viens no vadošajiem skrituļslidotājiem Latvijā savā vecuma grupā. Trešo godalgu Pētersonu ģimenei sarūpēja mamma Laura, kura bija trešā savā vecuma grupā 10km. Tikmēr otro vietu kopējā ieskaitē sievietēm 5km ieguva vēl vienas sportiskās ģimenes Sļesarenokas atvase Angelīna, kurai pērn bronza Latvijas čempionātā U14 2000m, bet trijnieku noslēdza Elīna Bībere.

Komandu vērtējumā šogad uzvara Valmieras Vieglatlētikas klubam ar Agati Cauni, Agni Stulpinski un Andi Gaili sastāvā, kuri ieguva vienādu punktu skaitu ar otrās vietas ieguvējiem Alisi Petrovu, Jāni Riekstinu un Jegoru Ivanovu (Skriešanas skola/ SS "Arkādija"). Trijnieku noslēdza pagājušā gada uzvarētāji "MySport Ogre" (Līga Putniņa, Kristaps Kaimiņš, Renārs Roze).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi