Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ikauniecei 2. vieta un olimpiskais normatīvs prestižajās daudzcīņas sacīkstēs Gecisā

Latvijas vieglatlēte Laura Ikauniece svētdien Austrijas pilsētiņā Gecisā izcīnīja otro vietu prestižajās daudzcīņas sacensības vieglatlētikā.

Ikauniece septiņcīņā iekrāja 6476 punktus, kas viņai ir piektais labākais rezultāts karjerā. Latvijas sportiste vienlaikus izpildīja 2020.gada olimpisko spēļu un šī gada pasaules čempionāta normatīvu.

Uzvaru ar 6813 punktiem svinēja slavenā britu sportiste Katarīna Džonsone-Tompsone, kamēr trešā ar 6469 punktiem bija ungāriete Ksēnija Krišana.

Sacensības Gecisā sestdien sākās ar 100 metru barjersprintu, kur Ikauniece uzrādīja rezultātu 13,46 sekundes, summā ierindojoties 12.vietā. Ar šādu rezultātu latviete ieguva 1056 punktus.

Pēc tam dalībnieces sacentās augstlēkšanā, kur Latvijas rekordiste tika galā ar 1,74 un 1,77 metru augstumā novietotām latiņām, ieņemot dalītu astoto vietu un nopelnot 941 punktu. Savukārt lodes grūšanā Ikauniece rīku raidīja 13,34 metru attālumā, kas bija 12.rezultāts. Tas viņai ļāva nopelnīt 750 punktus.

Sestdien tika noslēgta ar 200 metru sprintu, kur Ikauniece ar laiku 24,19 sekundes bija dalītā devītajā vietā, nopelnot 963 punktus.

Svētdien tāllēkšanā Ikauniece ar 6,20 metriem un 912 punktiem bija astotā, bet šķēpa mešanā ar 54,13 metriem un 940 punktiem uzrādīja otru labāko rezultātu. Labais rezultāts šķēpa mešanā viņai ļāva pacelties uz otro vietu kopvērtējumā.

Noslēdzošajā disciplīnā, 800 metru skrējienā, Ikauniece finišēja pēc divām minūtēm un 13,51 sekundes, kas vadošajā grupā deva piekto vietu un 918 punktus. Summā Latvijas sportistei izdevās nosargāt sudraba medaļu.

Sacensības pabeidza 26 daudzcīņnieces.

Ikauniecei šīs bija atgriešanās sacensības septiņcīņā, jo viņa ilgu laiku atkopās pēc smagas traumas, kas tika gūta 2017.gada pasaules čempionātā. Savukārt šajā pavasarī Eiropas čempionātā telpās viņa guva piekto vietu pieccīņā, turklāt laboja pašai piederošu Latvijas rekordu.

Prestižajās Gecisas sacensībās Ikauniece ir startējusi vairākkārt, 2012.gadā ieņemot 11.vietu, bet gadu vēlāk finišējot sestajā pozīcijā. Pēc tam sekoja septītā vieta 2014.gadā, astotā pozīcija 2015.gadā un otrā vieta gadu vēlāk. Savukārt 2017.gadā latviete ar jaunu Latvijas rekordu, 6815 punktiem, bija trešā.

Gecisas sacensībās ierasti startē septiņcīņas elites sportistes, tāpēc tām ir ļoti augsts prestižs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi