Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas Vieglatlētikas federācija apsūdzēta antidopinga noteikumu pārkāpuma piesegšanā

Vieglatlētikas integritātes vienība (AIU) apsūdz Krievijas Vieglatlētikas federāciju (VFLA) un tās vadību antidopinga noteikumu pārkāpuma piesegšanā, informē AIU.

Jau vasarā mediji ziņoja, ka VFLA palīdzējusi augstlēcējam Daņilam Lisenko izvairīties no diskvalifikācijas par to, ka viņš pērn pirms Eiropas čempionāta nav dopinga uzraugiem ziņojis par savu atrašanās vietu. 22 gadus vecajam Lisenko pērn Eiropas čempionāta priekšvakarā par šo pārkāpumu tika anulēts zem neitrāla karoga startējoša sportista statuss. 

Kā rakstīja Sunday Times, viltus ārsti esot sagatavojuši paskaidrojumu, ka 2017.gada pasaules vicečempions un pērnā gada pasaules čempions telpās Lisenko slimības dēļ nav spējis uzrādīt savu atrašanās vietu. 

Kopā ar Krievijas Antidopinga aģentūru (RUSADA) veiktā izmeklēšana ilga 15 mēnešus, bet tās pēdējā fāzē no šī gada aprīļa līdz novembrim tika veiktas 22 liecinieku intervijas, pārbaudītas 14 elektronisko sakaru iekārtas, pārbaudīti seši terabaiti ar datiem un no krievu uz angļu valodu tulkoti aptuveni 7000 dokumentu.

Ņemot vērā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) antidopinga kodeksu, apsūdzības viltošanā un dalībā nelikumīgā shēmā izvirzītas VFLA prezidentam Dmitrijam Šļahtinam, VFLA izpilddirektoram Aleksandram Parkinam, VFLA valdes loceklim un Maskavas Reģionālās vieglatlētikas federācijas vadītājam Arturam Karamjanam, VFLA administratorei Jeļenai Orlovai, VFLA antidopinga koordinatorei Jeļenai Ikoņņikovai, Lisenko un viņa trenerim Jevgēņijam Zagorulko.

Visām septiņām personām piemērotas pagaidu diskvalifikācijas.

VFLA līdz 12.decembrim ir jāatbild apsūdzībai, lai AIU valde varētu lietu nodot Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (World Athletics) Padomei, kas, balstoties uz antidopinga noteikumiem, var lemt par tālākajām sankcijām.

Kā vasarā ziņoja mediji, ja tiktu pierādītā VFLA vaina, Krievijas vieglatlēti var tikt diskvalificēti no 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, tāpat kā viņi nevarēja piedalīties Riodežaneiro Olimpiādē.

Pēc mediju publikācijām slavenā krievu augstlēcēja Marija Lasickene aicināja VFLA vadību atkāpties

World Athletics par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015.gadā un tā vairākkārt pagarinājusi tās sodu.

Jau iepriekš tika ziņots, ka krievu sportistiem tika liegts piedalīties pagājušā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, jo tika uzsvērts, ka Krievijā ir izveidota valsts atbalstīta dopinga lietošanas sistēma, tomēr tagad šīs valsts sportisti optimistiski raugās uz startiem 2020.gada Tokijas Olimpiādē.

Top komentāri

Cik var
C
malt vecos melus...
Suns
S
Kamēr Krimu neatdos, tikmēr visi krievi būs dopinga lietotāji. Skumji, ka lielais sports ir beidzies politikas dēļ. Salīdzinājumam- gandrīz visi skandināvu izturības sporta veidu sportisti ir hroniski astmatiķi, un viņiem legāli atļauts lietot efedrīnu, kurš paplašina asinsvadus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi