Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lailss pārliecinoši triumfē pasaules čempionāta 200 metru sprintā

Amerikāņu sprinteris Noā Lailss otrdien Dohā pasaules čempionātā vieglatlētikā triumfēja 200 metru distancē.

Lailss finālā distanci veica 19,83 sekundēs, par 0,12 sekundēm pārspējot tuvāko sekotāju Andrē de Grassi no Kanādas, bet vēl trīs sekundes simtdaļas lēnāks bija Ekvadoras sprinteris Alekss Kvinjoness.

Skrējiena pirmajā pusē vadībā bija de Grasse un brits Edams Džemili, tomēr finiša taisnē Lailss apliecināja savu pārākumu.

Džemili finišēja piecas sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla, vēl 0,04 sekundes lēnāks bija pirms diviem gadiem par čempionu kronētais Turcijas sprinteris Ramils Gulijevs, bet 0,03 sekundes aiz viņa bija kanādietis Ārons Brauns. Septītais ar 20,14 sekundēm bija ķīnietis Ženje Sje, bet fināla astotnieku ar 20,39 sekundēm noslēdza Trinidadas un Tobago sprinteris Kails Greo.

22 gadus vecajam Lailsam šī uzvara ir līdz šim nozīmīgākais panākums karjerā. Lailss pasaules čempionātā piedalījās tikai 200 metros, lai koncentrētos savai kroņa disciplīnai. 

Lailss jūlija sākumā Dimanta līgas posmā 200 metros finišēja pēc 19,50 sekundēm, tādējādi kļūstot par planētas ceturto visu laiku ātrāko skrējēju šajā distancē.

Par Lailsu šo distanci skrējuši ātrāk tikai pasaules rekordists Useins Bolts (19,19), vēl viens jamaikietis Johans Bleiks (19,26) un amerikānis Maikls Džonsons (19,32). Šī trijotne distanci ātrāk par 19,50 sekundēm skrējusi septiņas reizes.

Savukārt vēsturisku čempiontitulu Austrālijai sarūpēja šķēpmetēja Kelsija Lī Bārbere, kura ar pēdējo metienu sasniedza 66,56 metru atzīmi.

Vēl uz goda pjedestāla kāpa ķīnietes Šinija Liu un Huihui Ļu, kuras šķēpu raidīja attiecīgi 65,88 un 65,49 metru tālumā.

Jau ziņots, ka Latvijas šķēpmetējas Līna Mūze, Anete Kociņa un Madara Palameika finālu nesasniedza.

Tikmēr kārtslēkšanā sīvā cīņā titulu nosargāja amerikānis Sems Kendrikss, kurš tāpat kā sudrabu izcīnījušais 19 gadus vecais zviedrs Armands Duplantis, pārvarēja 5,97 metru augstumā novietotu latiņu. Abiem šim augstumam bija vajadzīgs trešais mēģinājums, bet pie iepriekšējās latiņas sekmīgāks bija ASV kārtslēcējs. 

Bronzas medaļu izcīnīja Pjotrs Liseks no Polijas, kurš apstājās pie 5,87 augstas latiņas.

Savukārt 800 metru distancē uzvaras laurus plūca amerikānis Donovans Breizīrs, kurš ar vienu minūti un 42,34 sekundēm laboja čempionāta rekordu.

Otrais ar 1,13 sekunžu deficītu bija bosnietis Amels Tuka, bet vēl 0,35 sekundes lēnāks bija kenijietis Fergusons Čeruijots Rotičs.

Pasaules čempionāts noslēgsies svētdien, kad desmit dienu laikā sportisti būs sadalījuši 49 medaļu komplektus.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāv 12 sportisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi