Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latiševai-Čudarei desmitā vieta Eiropas čempionātā un viena sekundes desmitdaļa līdz finālam

Latvijas skrējēja Gunta Latiševa-Čudare ceturtdien Berlīnē izcīnīja desmito vietu 400 metru skrējienā, no iekļūšanas finālā atpaliekot par vienu sekundes desmitdaļu.

Latiševa-Čudare pusfinālā distanci veica 51,60 sekundēs, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu. Startējot septītajā celiņā, viņa savā skrējienā ieņēma ceturto vietu, bet automātiski tālāk tika divas labākās dalībnieces, par kurām kļuva poliete Justina Sviti-Ersetiča (51,23) un Madeja Gafūra no Nīderlandes (51,29).

Finālā tika pa divām labākajām no trīs pusfināliem, kā arī nākamo divu labāko rezultātu īpašnieces, savukārt Latiševai-Čudarei līdz izšķirošajai kārtai pietrūka 0,1 sekunde.

Tikmēr finālā tika lietuviete Agne Šerkšniene, kura savā skrējienā bija otrā, distanci veicot 51,41 sekundē.

Jau ziņots, ka Latiševa-Čudare trešdien 400 metru priekšsacīkstēs distanci veica 51,98 sekundēs, kas bija sestais labākais rezultāts starp visām dalībniecēm, ļaujot tikt pusfinālā. Tiesa, priekšsacīkstēs nestartēja virkne šīs sezonas ātrāko šīs distances veicēju, kuras sacensības sāka no pusfināla.

Latiševai-Čudarei līdz šim sezonas labākais rezultāts 400 metros bija 51,83 sekundes, kas pirms Eiropas čempionāta sacensībām bija 21.labākais rezultāts kontinentā. Savukārt personīgo rekordu, 51,37 sekundes, viņa sasniedza pērn Londonā, kur latviete pasaules čempionātā izcīnīja 12.vietu un bija labākā starp eiropietēm.

Latiševa-Čudare pērn pasaules čempionātā kļuva par otro visu laiku ātrāko Latvijas skrējēju 400 metros, atpaliekot vienīgi no Vinetas Ikaunieces, kura 1988.gadā stadiona apli veica 50,71 sekundē.

Viņa pērn tika kronēta par Eiropas U-23 čempioni 400 metru distancē, bet Universiādē izcīnīja sudrabu uz pusi īsākā sprintā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi