Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Neveiksmīgi beidzies kārtējais Ikaunieces mēģinājums tikt pie EČ ceļazīmes

Latvijas daudzcīņniece Laurai Ikauniecei šīs nedēļas sākumā Valmieras novada atklātajā čempionātā septiņcīņas sacensībās trešo reizi divu mēnešu laikā izdevās pārsniegt 6000 punktu robežu, ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Ikauniece trešo reizi divu mēnešu laikā startēja septiņcīņā, cenšoties izpildīt Eiropas čempionāta kvalifikācijas normatīvu, kas ir 6250 punkti. Tāpat kā divas iepriekšējās reizes, arī Valmierā viņai neizdevās sasniegt nepieciešamo punktu skaitu (šoreiz 6065 punkti).

Viņa sāka sezonu ar sacensībām Gecisā, kurās sakrāja 6031 punktu, bet pēc tam, startējot Igaunijas čempionātā ārpus konkurences, Latvijas sportistei izdevās sakrāt 6073 punktus, kas ir Ikaunieces labākais rezultāts šosezon.

Eiropas meistarsacīkstēm var kvalificēties arī pēc pasaules ranga, kurā punktus skaita tikai pēc divu labāko startu rezultātiem. Šobrīd pasaules rangā Ikauniece ir 71.vietā, bet nedaudz augstāk pozīciju ieņem Kristīne Blaževiča, kura atrodas 58.vietā. Vietu Eiropas čempionātā pēc pasaules ranga var iegūt gadījumā, ja rangā augstāk esošas vieglatlētes izvēlās nestartēs sacensībās un vietu citai sportistei piešķir sacensību organizatori.

Tāpat Valmieras atklātajā čempionātā augstvērtīgu rezultātu kārtslēkšanā sasniedza Valters Kreīšs, kurš pārvarēja 5,15 metru atzīmi, kas pēc Starptautiskās Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") tabulas atbilst 1034 punktiem, un sasniedza jaunu personīgo rekordu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi