Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pārceltas vai atceltas vairākas svarīgas vieglatlētikas sacensības, arī Dimanta līga

Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) valde trešdien lēma uz nenoteiktu laiku atlikt vai atcelt vairākas 2020.gada vasarā paredzētās sacensības, ziņo EAA. Tāpat uz vēlāku laiku koronavīrusa Covid-19 izraisītās globālās krīzes dēļ ceturtdien atlikti maijā paredzētie Dimanta līgas posmi vieglatlētikā Stokholmā, Neapolē/Romā un Rabātā, savā interneta mājaslapā ziņo organizatori.

Uz 2021.gadu pārcelts Eiropas kauss 10 000 metru skrējienā, kam bija jānotiek 6.jūnijā Lielbritānijā, un Eiropas čempionāts kalnu skriešanā, kas bija ieplānots 4.jūlijā Portugālē.

Eiropas U-18 čempionāts, kas bija paredzēts no 16. līdz 19.jūlijam Itālijas pilsētā Rieti, 2020.gadā nenotiks. Par tā norises termiņiem tiks paziņots vēlāk.

Eiropas kausam mešanu disciplīnās sākotnēji vajadzēja notikt 21.-22. martā Portugāles pilsētā Leirijā. Vēlāk pasākums tika pārcelts uz vēlāku laiku, bet tagad EAA valde lēmusi sacensības šajā gadā atcelt pavisam.

Tāpat atskaite par iespējām sarīkot sacensības prasīta arī Eiropas čempionāta Parīzē rīkotājiem. Pagaidām sacensības ieplānotas no 2020.gada 25. līdz 30.augustam.

Tikmēr Dimanta līgas sacensības Stokholmā bija paredzētas 24.maijā, Neapolē un Romā - 28.maijā un Rabātā - 31.maijā.

"Covid-19 slimības dinamiskā globālā izplatība, ceļojumu ierobežojumi, kas, domājams, būs spēkā vēl kādu laiku, un galvenokārt bažas par sportistu drošību ir padarījušas neiespējamu aizvadīt šos posmus, kā plānots," teikts Dimanta līgas organizatoru paziņojumā.

Organizatori, Dimanta līga un Pasaules vieglatlētikas asociācija (WA) tomēr "joprojām ir apņēmusies sarīkot līgas sezonu 2020.gadā" ar pārskatītu kalendāru, kas tiks paziņots vēlāk.

Dimanta līgas sezonas atklāšana tagad varētu notikt ASV pilsētā Jūdžinā 7.jūnijā.

Jau ziņots, ka tika pārceltas pirmās trīs līgas sacensības 17.aprīlī Dohā, 16.maijā Šanhajā un 9.maijā citā līdz šim nenosauktā Ķīnas pilsētā. Sacensības Šanhajā tagad ieplānotas 13.augustā, bet pārējie pieci posmi vēl gaida iekļaušanu kalendārā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi