Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules čempions Gudžus tiek arī pie Eiropas meistarsacīkšu zelta medaļas

Lietuvas diska metējs Andrus Gudžus trešdien Berlīnē kļuva par Eiropas čempionu, pievienojot Vecā kontinenta zelta medaļu pērn izcīnītajam pasaules čempiona titulam.

Gudžus uzvaru izrāva pēdējā metienā, disku raidot 68,46 metrus tālu, kamēr viņam 23 centimetrus zaudēja zviedrs Dāniels Stols, kurš par līderi bija kļuvis ceturtajā mēģinājumā.

Gudžus par līderi kļuva pirmajā metienu sērijā, bet tad vadību pārņēma Stols, tomēr pēdējais vārds šajās sacīkstēs piederēja lietuvietim.

Zīmīgi, ka arī pērn pasaules čempionātā Londonā šo abu diska metēju starpā bija ļoti sīva cīņa, Gudžum toreiz uzvarot vien ar divu centimetru pārsvaru.

Tikmēr bronzas medaļu izcīnīja austrietis Lukass Veišaidingers, kura rezultāts bija 65,14 metri, bet piektais palika igaunis Gerds Kanters. Savukārt mājinieku favorīts Roberts Hartings, kurš ir 2012.gada olimpisko spēļu čempions un trīskārtējs pasaules čempions, šoreiz palika sestais.

Mājinieki trešdien tomēr varēja līksmot par pirmo zelta medaļu pašmāju čempionātā, kuru desmitcīņā izcīnīja Artuss Abele. Viņš nopelnīja 8431 punktu. Otrais palika zem neitrālā karoga startējošais Krievijas daudzcīņnieks Iļja Škurenkovs, kurš tika pie 8321 punkta, bet vēl par 31 punktu atpalika baltkrievs Vitālijs Žuks.

Zīmīgi, ka Abele pēc neveiksmīgas kārtslēkšanas noslīdēja uz otro vietu, tomēr šķēpmešanā atguva vadību, ko pēdējā disciplīnā - 1500 metru skrējienā - droši nosargāja.

Jau ziņots, ka otrdien tāllēkšanā bez rezultāta palika pērnā gada pasaules čempions desmitcīņā Kevins Majē no Francijas.

Savukārt tāllēkšanā vīriešiem negaidīti uzvarēja vien 20 gadus vecais grieķis Miltiads Tentoglu, kurš uzvaru izrāva pirmspēdējā - piektajā - lēcienā, kad bija 8,25 metrus tāls. Viņam šis ir lielākais panākums līdzšinējā karjerā, iepriekš sportistam kļūstot par Eiropas un pasaules čempionu junioriem.

Sudraba godalgu ar 8,13 metrus tālu lēcienu ieguva vācietis Fabians Heinle, bet trešais ar tādu pat rezultātu palika ukrainis Serhijs Ņikiforovs.

Tikmēr dāmām trešdien tika sadalīti divi medaļu komplekti. 10 000 metru skrējienā uzvarēja Kenijā dzimusī Lona Čemtai Salpetere no Izraēlas, kura finišu sasniedza 31 minūtē un 43,29 sekundēs.

Tikmēr otrā palika Nīderlandes skrējēja Sūzana Krumins, kura finišu sasniedza 31 minūtē un 52,55 sekundēs, bet trešā palika Merafa Bahta no Zviedrijas, kura bija vēl par teju 27 sekundēm lēnāka. Krumins, kuras meitas uzvārds ir Kuijkena, savulaik studējot ASV, apprecējās ar latviešu izcelsmes vīrieti.

Visbeidzot lodes grūšanā dāmām uzvaru svinēja Polijas sportiste Paulīna Guba, kura pie zelta arī tika pēdējā metienā, rīkot grūžot 19,33 metrus.

No pirmās sērijas ar 19,19 metriem līdere bija šo sacensību favorīte Kristina Švanica no Vācijas, tomēr viņai nācās samierināties ar sudrabu, bet bronzas medaļa ar rezultātu 18,81 metrs tika baltkrievietei Aļonai Dubickai.

Eiropas čempionāts Berlīnē notiks līdz svētdienai, sacensības tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam. Latviju meistarsacīkstēs pārstāvēs 17 sportisti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi