Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PČ vieglatlētikā pirmajā dienā sacensības uzsāk Igaune un Velvere

Šodien Dohā tiks dots starts pasaules čempionātam vieglatlētikā, kurā Latviju pārstāvēs 12 sportisti, bet kā pirmā sacensības uzsāks vesera metēja Laura Igaune un 800 metru skrējēja Līga Velvere.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka traumas dēļ pasaules čempionātā nepiedalīsies Latvijas vadošā daudzcīņniece Laura Ikauniece.

Pasaules čempionāts no 27.septembra līdz 6.oktobrim norisināsies Kataras galvaspilsētā Dohā.

Kā pirmā no Latvijas sportistiem, sacensības uzsāks Igaune, kura plkst.16.40 pēc Latvijas laika dosies vesera mešanas sektorā. Pusstundu vēlāk uz skrejceļa stāsies arī Velvere.

Tāpat čempionātā piedalīsies augstos normatīvus izpildījušie sportisti - šķēpmetēji Gatis Čakšs, Rolands Štrobinders, Līna Mūze un Madara Palameika, 50 kilometros soļotāji Arnis Rumbenieks un Ruslans Smolonskis, kā arī maratonskrējējs Dmitrijs Serjogins, kurš šogad Rīgas maratonā finišēja desmitais, tādā veidā izcīnot ceļazīmi.

Ņemot vērā augstos sacensību normatīvus, vairākās disciplīnās nav pietiekams normatīvu izpildījušo sportistu skaits. Līdz ar to šajās disciplīnās varēs piedalīties arī tie sportisti, kuri nav izpildījuši sacensību normatīvus. Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) ielūgumus saņēmušas un apstiprinājušas trīs sportistes - šķēpmetēja Anete Kociņa, Gunta Vaičule 200 metros un Velvere 800 metros.

Tikmēr dažas dienas vēlāk uzaicinājumu no IAAF saņēma arī sprintere Sindija Bukša, kura startēs 200 metru skrējienā.

Delegācijas sastāvā iekļauti treneri Nolans Džeimss Hils, Kimmo Pavāli Kinnunens, Edvīns Krūms, Viktors Lācis, Modris Liepiņš, Gints Palameiks, Mārcis Štrobinders, Andrejs Vaivads, komandas ārste Līga Cīrule, fizioterapeits Arnis Noveičuks un komandas vadītājs Kaspars Gabaliņš-Briška.

Čempionāts notiks desmit dienas, sadalot medaļu komplektus 49 disciplīnās.

Kopš 1993.gada, kad notika ceturtais pasaules čempionāts Vācijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos ar vismaz deviņu sportistu līdzdalību.

Piedaloties 17 Latvijas izlases sportistiem, Latvija visplašāk pasaules čempionātā tika pārstāvēta 1997.gadā, kad meistarsacīkstes notika Grieķijā. 

Khalifa International stadiona ietilpība ir 40 000 sēdvietu. Stadionā ir uzstādīta inovatīva un videi draudzīga gaisa dzesēšanas tehnoloģija, kas ļaus regulēt temperatūru ne tikai stadionā, bet arī skatītāju tribīnēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi