Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Polijas skrējēji pasaules čempionātā telpās labo planētas rekordu 4x400 metru stafetē

Polijas skrējēji Karols Zalevskis, Rafals Omelko, Lukašs Kravčuks un Jakubs Krzevina svētdien Birmingemā pasaules čempionātā telpās laboja pasaules rekordu 4x400 metru stafetē.

Polijas kvartets finišu sasniedza trīs minūtēs un 1,77 sekundēs, pēdējos 15 metros Krzevinam apsteidzot ASV komandas skrējēju Vernonu Norvūdu.

Amerikāņu kvartets uzvarētājiem zaudēja 0,20 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Beļģijas skrējēji, kuri atpalika vēl par 0,54 sekundēm.

Iepriekšējo pasaules rekordu, ko ASV skrējēji bija sasnieguši 2014.gada pasaules čempionātā Sopotā, poļi laboja par 0,36 sekundēm.

Tikmēr pie trešā pasaules čempiona titula telpās kārtslēkšanā vīriešiem tika slavenais francūzis Reno Lavilenjē, kurš pārvarēja 5,90 metru augstumu, atkārtojot 2012. un 2016.gadā gūtos panākumus.

Pasaules rekordists pārspēja amerikāni Semu Kendriksu un poli Pjotru Liseku, kuri pārlēca 5,85 metrus, ieņemot attiecīgi otro un trešo vietu. Interesanti, ka Lavilenjē līdz ar to revanšējās abiem konkurentiem par pērno pasaules čempionātu stadionā, kad Londonā viņš palika trešais tieši aiz Kendriksa un Liseka.

Savukārt 60 metru barjersprintā nepārspēts palika Lielbritānijas sportists Endrū Pozi, kurš distanci veica 7,46 sekundēs. Vienu sekundes simtdaļu viņam zaudēja amerikānis Džerets Ītons, bet trešais palika francūzis Orels Mangā, kurš finišēja pēc 7,54 sekundēm.

3000 metru skrējienā vīriešiem dubultuzvaru izcīnīja Etiopijas sportisti, pirms diviem gadiem izcīnīto čempiona titulu nosargājot Jomifam Kejelčam, kurš finišēja pēc astoņām minūtēm un 14,41 sekundes. Otrais palika Selemons Barega, kurš bija par 1,18 sekundēm lēnāks, bet bronzas godalgu ieguva kenijietis Betvels Birgens.

Savukārt 1500 metru distancē uzvarēja 18 gadus vecais etiopietis Semjuels Tefera, kurš finišu sasniedza pēc trim minūtēm un 58,19 sekundēm. Viņam divas sekundes desmitdaļas zaudēja polis Marcins Levandovskis, bet trešais palika Abdelāti Iguiders no Marokas.

Tikmēr 800 metru skrējienā dāmām labākā bija Fransīna Nijonsaba no Burundi, kura finišēja pēc minūtes un 58,31 sekundēm, kas ir labākais rezultāts šajā sezonā. Viņai 0,68 sekundes zaudēja amerikāniete Edžī Vilsone, bet trešā palika britu sportiste Šeleina Oskana-Klarka, kura atpalika vēl par 0,82 sekundēm.

Jau vēstīts, ka sestdien 800 metru skrējienā desmitā palika Līga Velvere, netiekot starp sešām finālistēm.

Savukārt 4x400 metru stafetē sievietēm uzvarēja ASV kvartets, kas finišēja pēc trim minūtēm un 23,85 sekundēm, aiz sevis atstājot Polijas un Lielbritānijas sportistes.

Jau vēstīts, ka Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva svētdien ieņēma 11.vietu, bet par pasaules čempioni kļuva Ivana Španoviča no Serbijas.

Latvijas sportiste labākajā no trim lēcieniem bija 6,34 metrus tāla, kas viņai deva 11.vietu 13 dalībnieču konkurencē, bet Španoviča ceturtajā mēģinājumā aizlēca 6,96 metrus tālu, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts pasaulē.

Otro vietu ieguva Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione un četrkārtējā pasaules čempione Britnija Rīza no ASV, kura aizlēca 6,89 metrus, kamēr bronzas medaļu ieguva vāciete Zostēne Moginara-Taruma ar 6,85 metrus tālu lēcienu.

Rīza ir arī trīskārtēja pasaules čempione telpās, taču šoreiz pirms diviem gadiem izcīnīto titulu aizstāvēt nespēja.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vidējo distanču skrējēja Līga Velvere sestdien 800 metros izcīnīja desmito vietu, kā arī desmitais trīssoļlēkšanā bija Elvijs Misāns.

Tikmēr piektdien 400 metru skrējienā piedalījās Austris Karpinskis, kurš savā priekšskrējienā ar lielisku finiša spurtu izcīnīja otro vietu, kas būtu devis vietu pusfinālā. Tomēr vēlāk visus šī skrējiena dalībniekus diskvalificēja, jo visi, arī Karpinskis, pamanījās uzkāpt uz savu celiņu iekšējās līnijas.

Šajā čempionātā veiksmīgākie bija ASV vieglatlēti, kuri izcīnīja sešas zelta, desmit sudraba un divas bronzas medaļas. Pie četrām zelta medaļām tika Etiopija, bet pa divām izcīnīja Polija, Lielbritānija un Francija.

Kopumā medaļas izcīnīja 33 valstu pārstāvji, tostarp arī Igaunija, kurai bronzu septiņcīņā nopelnīja Maicels Uibo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi