Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šķēpmetējs Gailums Eiropas čempionātā izcīna sesto vietu; Štrobinders ieņem astoto pozīciju

Latvijas šķēpmetēji Patriks Gailums un Rolands Štrobinders svētdien Minhenē Eiropas čempionāta vieglatlētikā izcīnīja attiecīgi sesto un astoto vietu.

Štrobinders pirmajā mēģinājumā raidīja šķēpu 74,29 metru tālumā, bet Gailums sasniedza vien 70,41 metra atzīmi, Latvijas sportistiem pēc pirmā mēģinājuma ieņemot astoto un devīto vietu.

Savukārt otrajā mēģinājumā abiem Latvijas šķēpmetējiem netika ieskaitīti rezultāti, bet trešajā piegājienā Gailums meta šķēpu 78,82 metrus tālu, kas ļāva pakāpties uz piekto vietu. Štrobinders trešajā mēģinājumā arī uzlaboja rezultātu (76,16 metri), saglabājot astoto pozīciju.

Ceturtajā piegājienā, kurā Gailumam netika ieskaitīts rezultāts, Štrobinderam izdevās mest šķēpu vēl tālāk - 77,10 metri. 

Piektajā mēģinājumā Gailumam padevās sliktāks rezultāts (77 metri), ko neizdevās uzlabot arī noslēdzošajā piegājienā. Štrobinderam pēdējie divi mēģinājumi izvērtās neveiksmīgi, noslēdzot Eiropas meistarsacīkstes astotajā vietā ar rezultātu 77,10 metri.

Gailums Eiropas čempionātu ar rezultātu 78,82 metri ierindojās sestajā pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja Vācijas šķēpmetējs Juliāns Vēbers, kura mestais šķēps ceturtajā mēģinājumā sasniedza 87,66 metru atzīmi. Otro vietu ar rezultātu 87,28 metri ieņēma Jakubs Vadlejhs no Čehijas, bet labāko trijnieku noslēdza soms Lasi Eteletalo (86,44 metri).

Gailums un Štrobinders piektdien neizpildīja kvalifikācijas normatīvu, taču ar sasniegtajiem rezultātiem bija pietiekoši, lai iekļūtu pamatsacensībās.

Gailums pirmajā mēģinājumā raidīja šķēpu 77,55 metrus tālu, bet Štrobinderam izdevās mest šķēpu 77,33 metru tālumā. Abiem sportistiem tie bija labākie rezultāti, divu grupu summā ļaujot ieņemt attiecīgi astoto un desmito labāko rezultātu un iekļūt pamatsacensībās.

Gatis Čakšs ar rezultātu 74,63 metri noslēdza Eiropas meistarsacīkstes 17. vietā.

Neviens no šķēpmetējiem neizpildīja normatīvu (83,50 m), bet labāko rezultātu sasniedza Jakubs Vadlejhs no Čehijas, kuram izdevās mest šķēpu 81,81 metra tālumā.

Iepriekš pasaules čempionātā Gailums un Štrobinders, raidot šķēpu attiecīgi 79,66 un 79,39 metru tālumā, kvalifikācijas sacensībās ieņēma attiecīgi 13. un 15.vietu, bet Čakšs pēc saslimšanas ar Laimas slimību nepaguva atlabt tik ātri, lai startētu pasaules čempionātā.

Gailuma sezonas labākais rezultāts ir viņa personiskā rekorda vērtie 83,65 metri, Štrobinderam izdevies mest šķēpu 80,91 metra tālumā, kamēr Čakšs maija sākumā sasniedza savu labāko rezultātu, raidot šķēpu 83,66 metrus tālu.

Štrobinderam šīs ir ceturtās Eiropas meistarsacīkstēs, un labāko rezultātu viņam izdevās sasniegt 2018.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta. Savukārt gan Gailums, gan Čakšs Eiropas čempionātā startē otro reizi, abiem iepriekš sacenšoties 2018.gadā un ieņemot attiecīgi 14. un 13.vietu.

Tradicionāli pēdējā čempionāta dienā tiks noskaidroti uzvarētāji 4x100 metru stafetēs.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāv Līna Mūze, Madara Palameika, Patriks Gailums, Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs šķēpa mešanā, Gunta Vaičule 400 metru sprintā, Rūta Kate Lasmane trīssoļlēkšanā un Raivo Saulgriezis 20 kilometru soļošanā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi