Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Slovēnis Čehs triumfē PČ diska mešanas sacensībās; lietuviešiem divas medaļas

Lietuvas sportisti Mikols Alekna un Andrjus Gudžus otrdien Jūdžinā pasaules čempionātā vieglatlētikā izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļu diska mešanā.

Tikai 19 gadus vecais divkārtējā olimpiskā čempiona Virgilijus Aleknas dēls Mikols disku 69,27 metru tālumā raidīja ceturtajā mēģinājumā, pirmajos trijos pārsniedzot 66 metru robežu, bet pēdējie divi mēģinājumi netika ieskaitīti.

Arī 2017.gada pasaules čempions Gudžus labāko rezultātu sasniedza ceturtajā mēģinājumā, disku aizmetot 67,55 metru tālumā. Pirmajā mēģinājumā viņš jau tika pāri 67 metriem (67,31 m), otrajā sasniedza rezultātu 66,06 metri, bet pārējie mēģinājumi netika ieskaitīti.

Par čempionu kļuva 23 gadus vecais slovēņu diskobols Kristjans Čehs. Viņš labāko rezultātu 71,13 metri sasniedza trešajā metienu sērijā, visos sešos metienos pārsniedzot 65 metrus un piektajā metienā vēlreiz arī 70 metru robežu (70,51 m).

Tā Čeham ir pirmā lielo sacensību medaļa pieaugušo konkurencē.

Otrdien beidzās olimpiskā, divkārtējā pasaules čempiona un Eiropas čempiona norvēģa Karstena Varholma valdīšanas laiks 400 metru barjerotajā distancē, norvēģim finālā finišējot tikai septītajam (48,42 sekundes).

26 gadus vecā sportista izredzes mazināja paceles cīpslas savainojums.

Varholms bija vadībā, sākoties finiša taisnei, taču galu galā ierindojās septītajā vietā, pārtraucot 22 sacensību uzvaru sēriju, kas aizsākās 2018.gada septembrī.

"Tās bija ļoti smagas sacensības," sacīja Vorholms. "Man bija savainojums, bet man tā vienmēr ir cīņa ar sevi un visa atdošana un atstāšana trasē. Es jutu, ka to izdarīju."

Uzvaru ar jaunu sacensību rekordu un trešo visu laiku ātrāko skrējienu pasaulē 46,29 sekundes izcīnīja Tokijas spēļu bronzas medaļnieks Brazīlijas barjerists Alisons dos Santoss.

"Man nerūp sasniegtais rezultāts, jo šī ir pirmā reize, kad izcīnu pasaules čempiona titulu," sacīja dos Santoss.

Otro un trešo vietu ieņēma amerikāņi - Rajs Bendžamins (46,89) un Trevors Basits (47,39), kurš sasniedza personisko rekordu un par divām sekundes simtdaļām apsteidza Francijas skrējēju Vilfrīdu Apio.

Britu skrējējs Džeiks Vaitmens 1500 metros izcīnīja savai valstij pirmo zeltu 39 gadu laikā, finišējot pēc trim minūtēm un 29,23 sekundēm, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē.

Otrais finišēja olimpiskais čempions norvēģis Jakobs Ingebrigcens (3:29,47), trešais - Marokā dzimušais Spānijas skrējējs Mohameds Katirs (3:29,90).

Pēc sudraba medaļas iegūšanas šā gada pasaules čempionātā telpās par pasaules čempioni stadionā otrdien augstlēkšanā kļuva austrāliete Elenora Patersone, kura uzvarēja ar atkārtotu Austrālijas rekordu 2,02 metri.

Tādu pašu augstumu, tikai otrajā mēģinājumā veica ukrainiete Jaroslava Magučiha, bet bronzas medaļa ar pirmajā mēģinājumā pārvarētiem diviem metriem tika itālietei Elenai Vallortigarai.

Divus metrus pārvarēja arī vēl viena Ukrainas augstlēcēja Irina Geraščenko, sasniedzot personisko rekordu, taču viņa to paveica otrajā mēģinājumā, paliekot ceturtā.

Igaunijas pārstāve Karmena Brūsa ar atkārtotu valsts rekordu 1,96 metri ierindojās septītajā vietā.

Pasaules čempionāts vieglatlētikā Jūdžinā, Oregonā, norisināsies līdz 24.jūlijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi