Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācu šķēpmetējs Rēlers ar 90 metrus tālu metienu uzvar Dimanta līgas posmā Romā

Šosezon lielisku sniegumu rādošais olimpiskais čempions Tomass Rēlers ceturtdien ar pēdējo metienu izrāva uzvaru Dimanta līgas vieglatlētikā etapā Romā, kamēr 5000 metru skrējienā dāmām piekto visu laiku labāko rezultātu sasniedza Helēna Obiri no Kenijas, apsteidzot arī titulēto etiopieti Genzebi Dibabu.

Pagājušajā mēnesī sacensībās Dohā Rēlers šķēpu raidīja 93,90 metrus tālu, kļūstot par vēsturē otro tālāko metēju ar jaunās konstrukcijas šķēpu. Savukārt ceturtdien Romā viņš pēdējā metienā bija 90,06 metrus tāls, kamēr neviens cits sportists šosezon aiz 90 metru atzīmes nav spējis mest.

Otro vietu ceturtdien ar 88,15 metriem izcīnīja cits vācietis Johanness Veters, kamēr bronzu ar 86,61 metru savāca Trinidādas un Tobago sportists Kešorns Valkots.

"Biju tiešām motivēts mest tālu. Apstākļi bija labi, tomēr viss izdevās tikai sestajā metienā," pauda Rēlers, kurš līdz tam trīs reizes meta aiz 87 metru atzīmes, bet Veters viņu apsteidza ar piektajā mēģinājumā uzrādīto rezultātu. "Johanness dzina mani uz priekšu mest tālāk. Esmu tiešām, tiešām laimīgs."

Tikmēr Genzebe Dibaba cerēja labot pasaules rekordu 5000 metros, kas pieder viņas māsai Tirunešai, tomēr noslēgumā Obiri sasniedza šīs sezonas labāko rezultātu pasaulē, finišējot pēc 14 minūtēm un 18,37 sekundēm, kas par septiņām sekundēm atpaliek no pasaules rekorda, tomēr ir jauns Kenijas rekords un piektais visu laiku ātrākais rezultāts.

"Kad ierados uz sacīksti, teicu sev, ka neviens mani nevar uzvarēt," teica Obiri, kura neilgi pēc desmit minūšu atzīmes aizskrēja prom no Dibabas. Noslēgumā konkurente samazināja tempu un ieņēma vien sesto vietu.

"Tēmēju uz 14 minūtēm un 18 sekundēm, bet domāju, ka nākamajās sacensībās varu šo rezultātu vēl uzlabot," teica Obiri. "Gaidīju, ka Genzebe mani dzīs uz priekšu, bet, kad viņa to nedarīja, dzinu pati sevi."

110 metru barjersprintā nestartēja olimpiskais čempions Omars Makleods no Jamaikas, kas uzvaru ļāva svinēt amerikānim Arjesam Meritam, kurš ar 13,13 sekundēm atkārtoja iepriekš šosezon sasniegto pasaules labāko rezultātu.

Tikmēr 200 metru sprintā uzvaru ar jaunu personisko rekordu (19,80 sekundes) guva kanādietis Andrē de Grase, aiz sevis atstājot franču zvaigzni Kristofu Lemetru.

Kanādietis augustā cerēs sabojāt jamaikiešu leģendas Useina Bolta atvadu sacensības, jo pauž, ka vēlēsies pasaules čempionātā uzvarēt gan 100 metru, gan 200 metru distancēs.

"Domāju par abām distancēm pasaules čempionātā. Mans mērķis ir iegūt trīs medaļas kā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs," teica de Grase.

Tikmēr 100 metros dāmām uzvaru svinēja slavenā Nīderlandes skrējēja Dafne Shipersa, finišējot pēc 10,95 sekundēm un sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu.

"Rezultāts ir labs. Lai kļūtu ātrāka, man nepieciešams piedalīties vēl sacensībās. Jo vairāk starti man būs, jo ātrāka kļūšu," pauda Shipersa. "Tā ir atslēga, ceļā uz pasaules čempionātu. Gatavoju sevi gan 100 metru, gan 200 metru distancēm."

Pirmoreiz Dimanta līgas programmā tika aizvadīta trīssoļlēkšana sievietēm, dominējot Dienvidamerikas sportistēm - labākā ar 14,84 metriem bija pasaules čempione telpās Julimara Rohasa no Venecuēlas, bet par sešiem centimetriem atpalika olimpiskā čempione Katerine Ivargene no Kolumbijas.

Vēl 800 metros vīriem nepārspēts bija polis Adams Kščots (minūte un 45,96 sekundes), 3000 metru šķēršļu skrējienā uzvaru guva Konsesluss Kipruto no Kenijas (astoņas minūtes un 4,63 sekundes), dāmām 400 metros triumfēja ASV sportiste Nataša Hestingsa (50,52 sekundes), 1500 metros labākā bija Nīderlandes pārstāve Sifana Hasana, augstlēkšanā ar 2,00 metriem triumfēja zem neitrāla karoga startējošā Krievijas sportiste Marija Lasickene (agrāk Kučina), kārtslēkšanā ar 4,85 metriem labākā bija grieķu olimpiskā čempione Ekaterini Stefanidi, bet lodes grūšanā 19,56 metri deva panākumu ķīnietei Lidzjiao Gunai.

Šis bija ceturtais no 14 šīs sezonas Dimanta līgas etapiem, Latvijas sportistiem šoreiz uz starta neizejot. Nākamo reizi sportisti 15.jūnijā tiksies Oslo.

Kā ziņots, pērn Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika triumfēja Dimanta līgas kopvērtējumā savā disciplīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi