Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vārholms Oslo labo pasaules rekordu 300 metru barjersprintā

Norvēģu barjersprinteris Kaštens Vārholms ceturtdien Impossible Games vieglatlētikas sacensībās Oslo laboja pasaules rekordu 300 metru barjerotajā distancē.

Vārholms netradicionālo distanci veica 33,78 sekundēs, 2002.gadā brita Krisa Roulisona sasniegto rezultātu labojot par 0,7 sekundēm.

Mājiniekiem uzvara tika arī 2000 metru distancē, kur pirmais finišēja 19 gadus vecais Jākobs Ingebrigtsens, kurš finiša līniju šķērsoja ar jaunu Eiropas rekordu - četras minūtes un 50,01 sekunde. Iepriekšējo rekordu, kuru 1985.gadā sasniedza brits Stīvs Krems, Ingebrigtsens laboja par 0,38 sekundēm, bet no marokāņa Hišama Guerudža pasaules rekorda viņš atpaliek par 6,6 sekundēm.

Jākobs distanci skrēja kopā ar saviem brāļiem Filipu un Henriku, kā arī vēl dažiem norvēģu skrējējiem. Paralēli Nairobi skrēja kenijiešu četrotne, kurā bija pasaules čempioni Timotijs Čeruijots un Elija Manangojs. Kenijas vieglatlētiem bija jāskrien 1795 metrus virs jūras līmeņa, turklāt skrējienu apgrūtināja vējš un lietus.

Tajā pat vakarā Filips Ingebrigtsens laboja Norvēģijas rekordu 1000 metru distancē, kilometru stadionā skrienot divās minūtēs un 16,46 sekundēs. Iepriekšējo rekordu, kas bija par 0,32 sekundēm lēnāks, 1996.gadā pāris nedēļas pēc Atlantas olimpisko spēļu zelta izcīnīšanas sasniedza Vebjerns Rodāls.

Tāpat Eiropas rekords tika labots 25 000 metru distancē, norvēģi Sondrem Mūnam finišējot pēc vienas stundas 13 minūtēm, un 57,6 sekundēm. Tajā pat vakarā distanču slēpotāja Terēze Juheuga laboja personīgo rekordu 10 000 kilometros, vienatnē distanci veicot 31 minūtē un 40,67 sekundēs.

Tikmēr Somijā Kristians Pulli laboja valsts rekordu tāllēkšanā, sasniedzot 8,27 metru atzīmi. Iepriekšējo rekordu, kuru 2008. un 2010.gadā sasniedza Tommi Evila, Pulli laboja par pieciem centimetriem.

Sacensības Oslo bija kā Dimanta līgas sezonu ievadošie mači.

Šobrīd 2020.gada Dimanta līgas sezonas kalendārā ir 11 posmi: Monako (14.augusts), Geitsheda (16.augusts), Stokholma (23.augusts), Lozanna (2.septembris), Brisele (4.septembris), Parīze (6.septembris), Roma vai Neapole (17.septembris), Šanhaja (19.septembris), Jūdžina (4.oktobris), Doha (9.oktobris), Ķīna (17.oktobris). 

Nav gan izslēgts, ka kādiem posmiem būs cits datums vai norises vieta, vai arī tie tiks atcelti pavisam

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi