Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Varholms un Tompsone-Hera atzīti par gada labākajiem vieglatlētiem

Norvēģijas barjersprinteris Kaštens Varholms un Jamaikas gludo distanču skrējēja Eleina Tompsone-Hera atzīti par 2021.gada labākajiem vieglatlētiem.

Varholms šo godu izpelnījies ar Tokijas olimpisko spēļu finālā sasniegto pasaules rekordu - 29 gadus vecais norvēģis 400 metrus barjeroto distanci veica 45,94 sekundēs. Varholms izcīnīja zelta medaļu un laboja Kevina Janga 1992.gadā uzstādīto pasaules un olimpisko rekordu.

Starp pretendentiem uz šo godu bija arī olimpiskais čempions maratonā, Kenijas garo distanču skrējējs Eliuds Kipčoge, Ugandas 5000 metru olimpiskās zelta medaļas un 10 000 metru sudraba medaļas ieguvējs Džošua Čeptegei, amerikānis Raiens Krauzers, kurš Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta godalgu lodes grūšanā un Zviedrijas kārtslēcējs Armands Duplantis, kurš olimpiskajās spēlēs tika pie zelta medaļas.

Tikmēr Varholma vienaudze Tompsone-Hera atzinību guvusi par izcīnītajiem čempiontituliem abās īsākajās sprinta distancēs 100 un 200 metros. Šajos skrējienos viņa šogad sasniedza rezultātus 10,54 un 21,53 sekundes, kas jamaikietei dod otrās visu laiku ātrākās sprinteres godu aiz Grifitas Džoineres.

Jamaikas sprintere arī palīdzēja savai komandai izcīnīt augstāko godalgu 4x100 metru stafetes skrējienā.

Uz gada vieglatlētes balvu pretendēja arī Nīderlandes skrējēja Sifana Hasana, kura Tokijas olimpiskajās spēlē izcīnīja zelta godalgas 5000 un 10 000 metru distancēs, kā arī bronzas medaļu 1500 metru distancē. Starp pretendentēm uz balvu bija arī Kenijas skrējēja Feita Kipjegona, kura bija Tokijas olimpiskajās spēlēs bija ātrākā 1500 metru distancē, amerikāniete Sidnija Maklaflina, kura izcīnīja zeltu 400 metru barjerskrējienā, un Venecuēlas sportiste Julimara Rohasa, kura izcīnīja zelta medaļu trīssoļlēkšanā.

Balvu ieguvējus noteica Starptautiskā Vieglatlētikas savienība ("World Athletics") un vairāk nekā 300 000 balsotāju tiešsaistē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi