Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Biedrība "185+" aicina gara auguma jauniešus iesaistīties pludmales volejbolā

Biedrība "185+" aicina gara auguma jauniešus iesaistīties pludmales volejbolā, ceturtdien vēstīts biedrības paziņojumā.

2021.gada iedzīvotāju vidējā auguma garuma dati liecina, ka Latvijas sievietes ar vidējo augumu 168,81 centimetri ir piektajā vietā pasaulē. Latviešu vīrieši ieņem augsto astoto vietu ar vidējo rādītāju 181,17 centimetri.

Biedrība "185+" saskata attīstības potenciālu tieši pludmales volejbola disciplīnā, tādēļ aicina jauniešus un pusaudžus attīstīt savas prasmes šajā disciplīnā, piešķirot stipendijas spējīgākajiem sportistiem.

"Biedrības "185+" mērķis ir veicināt atlētisku jauniešu piesaisti pludmales volejbolam un volejbolam, atbalstīt šo sporta veidu komandas un individuālus sportistus, kā arī organizēt sacensības un citus pasākumus šajos sporta veidos. Tāpat biedrība par savu mērķi uzskata fizisko un sporta nodarbību popularizēšanu kopumā kā veselīgu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanas veidu," stāsta biedrības "185+" dibinātāja Eiropas eksčempione pludmales volejbolā Inese Jursone.

Paziņojumā tiek atgādināts, ka pusaudžu smadzenēm ir vairāk sinaptisko savienojumu nekā pieaugušo smadzenēm, kas padara tās iespaidojamākas. Tāpat arī jauniešiem šajā vecumā īpaši svarīgas ir viņu vienaudžu domas. Proti, jebkādas atšķirības izskatā, var atstāt iespaidu ikviena jaunieša, īpaši jauno meiteņu, negatīvajā pašvērtējumā. Tiek uzsvērts, ka, lai emocijas un pašvērtējumu sakārtotu, speciālisti iesaka pusaudžiem regulāri nodarboties ar sportu. Tas ne tikai stiprina ķermeni un palielina izturību, bet arī mazina saspringumu un palīdz vairot pārliecību par sevi.

"Esmu 184 centimetrus gara un, kamēr augu un gāju skolā, man bija grūti pieņemt to, ka esmu garāka par savām vienaudzēm," pieredzē dalās biedrības "185+" dibinātāja Tokijas olimpisko spēļu dalībniece pludmales volejbolā Tīna Graudiņa.

"Tomēr, laikam ejot un nodarbojoties ar sportu, garo augumu uztveru vairāk kā priekšrocību, ne trūkumu, kā to redzēju pusaudža gados. Tas ir fantastisks pluss pludmales volejbola sportistiem, tādēļ nu varu vien lepoties ar savu dabas doto dāvanu," piebilst sportiste.

"Mēs vēlamies sniegt iespēju arī tādiem jauniešiem, kas nevar atļauties samērā dārgos iekštelpu treniņus, turklāt atbalstītājiem būs iespēja sākt sadarbību ar sportistiem jau no pusaudžu vecuma, kaldinot pašiem savas nākotnes zvaigznes," par atbalstītāju un sportistu mijiedarbību saka biedrības "185+" dibinātājs Andris Blaka.

"Ikdienā redzu, kā bērni un jaunieši, savu elku iedvesmoti, raujas uz smilšu laukumiem. Ar katru gadu interesantu skaits kļūst lielāks. No komandu komplektācijas viedokļa vienmēr pieprasītāki un retāk sastopami ir gara auguma sportisti, kas var spēlēt bloķētāja pozīcijā. Aicinām jauniešus izmantot šo unikālo iespēju, pieteikties stipendijai un atklāt savu talantu," aicina volejbola treneris un septiņkārtējs Latvijas čempions Andris Krūmiņš.

Biedrība "185+" dibināta šā gada vasarā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi