Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Graudiņa un Kravčenoka zaudē olimpiskajā bronzas mačā

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Tokijas olimpisko spēļu cīņā par trešo vietu ar rezultātu 0-2 (19:21, 15:21) piekāpās šveicietēm Anukai Veržē-Deprē un Joanai Heindrihai, bet šis tāpat Latvijai ir vēsturiski augsts rezultāts.

2020. gada Eiropas čempiones tika pie bronzas medaļām, bet Latvijas sportistes, kas kontinenta meistarsacīkstēs triumfēja 2019. gadā, sacensības noslēdza uzreiz aiz goda pjedestāla.

Šajā mačā scenārijs izvērtās līdzīgs vakar aizvadītajai pusfināla cīņai - pirmajā setā Latvijas pārim bija daudz iespēju ieķerties, bet otrā seta pirmajā daļā sekoja vairākas kļūdas pēc kārtas, strauji nokļūstot lielos mīnusos. Tomēr Latvijai joprojām ir cerības uz medaļu pludmales volejbolā, jo rīt plkst. 4:00 spēle par trešo vietu vīru turnīrā gaidāma Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam.

Kaut pēc Veržē-Deprē atduršanās Graudiņas blokā mača sākumā mūsu komanda izvirzījās priekšā ar 2:0, turpinājumā vairākas veiksmīgas darbības veica Heindriha, šveicietēm gūstot nākamos četrus punktus. Graudiņas bloki un Kravčenokas serve, kad bumba pēc atduršanās pret tīklu tomēr pārvēlās pāri pretinieču laukuma pusē, deva 5:5, cīņai ritot ļoti līdzvērtīgi. Tieši pirms tehniskā pārtraukuma Kravčenoka kļūdījās uzbrukumā un Latvijas sportistēm pēc ilgāka pārtraukuma bija trīs punktu deficīts - 9:12.

Graudiņas brāķis piespēlē deva pat 9:13, bet abu Latvijas meiteņu pašaizliedzīga un emocionāla cīņa aizsardzībā ļāva panākt 13:14, kas šveicietēm lika pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Tomēr Kravčenoka pieļāva kļūdu uzņemšanā, rezultāts kļuva 13:16 un uzreiz pārtraukumu pieprasīja arī Latvijas sportistes. Nekur tālāk pretinieces neaizbēga, bet arī mūsējām neizdevās reāli iesaistīties cīņā par uzvaru setā, ciešot neveiksmi ar 19:21, kaut šveicietes izmantoja vien trešo setbumbu.

Veiksmīgi uzsākt neizdevās arī otro setu, Latvijas sportistēm nokļūstot iedzinējos ar 1:5, bet vēlāk pēc vairākām veiksmīgām epizodēm sekoja vairākas neveiksmīgas un pie rezultāta 6:12 tika pieprasīts pārtraukums. Arī pēc tā šveicietes savu pārsvaru tikai palielināja, Latvijas pludmales volejbolistēm piedzīvojot pārliecinošu neveiksmi. Tiesa, Graudiņa un Kravčenoka cīnījās līdz galam - ja pirmajā setā Latvijas sportistes atspēlēja divas setbumbas, otrajā šveicietes punktu duelim pielika vien ar trešo mačbumbu.

Graudiņa un Kravčenoka turnīru noslēdza ar četrām uzvarām septiņās spēlēs. Latvija olimpiskajā sieviešu pludmales volejbola turnīrā bija pārstāvēta pirmoreiz vēsturē.

Vīru turnīra mačā par trešo vietu Pļaviņam un Točam pretim stāsies Šerifs Junuss un Ahmeds Tižans no Kataras, kuri šosezon ir vieni no labākajiem pludmales volejbolistiem Pasaules tūrē. Latvija ir vienīgā valsts, kas bija pārstāvēta gan vīru, gan dāmu pludmales volejbola turnīra pusfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi