Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Graudiņa/Kravčenoka cieš zaudējumu Eiropas čempionāta bronzas spēlē

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sestdien Vīnē cieta zaudējumu cīņā par trešo vietu Eiropas čempionātā, ieņemot ceturto pozīciju tāpat kā nesen notikušajās Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar ceturto numuru, bronzas finālā ar rezultātu 1-2 (21:14, 17:21, 8:15) zaudēja Vācijas sportistēm Karlai Borgerei/Jūlijai Zūdai (12.). 

Pirmā seta sākumā cīņa ritēja punkts punktā līdz Graudiņa ar spēli blokā panāca plus divi (6:4), bet vēlāk Kravčenoka iesita bumbu tīklā un latvietes kļūdījās serves uzņemšanā - 8:7 pretinieču labā. Latvijas duets atspēlējās un Graudiņa vēlreiz nospēlēja sekmīgi blokā (11:9), bet vēlāk Kravčenoka ar veiksmīgu uzbrukumu panāca jau 13:10.

Četru punktu pārsvaru Latvijai panāca Graudiņa, kura sita bumbu tuvu galalīnijai - 16:12. Seta atlikušajās izspēlēs pretinieces vairs nespēja lauzt cīņas gaitu un samērā drošu uzvaru ar 21:14 izcīnīja Graudiņa/Kravčenoka.

Arī otrā seta ievadā Latvijas duets ātri ieguva divu punktu pārsvaru (4:2), Kravčenokai izceļoties ar noīsinātu uzbrukuma sitienu. Vēlāk vēl viens Graudiņas bloks jau deva plus trīs punktus (6:3). Turpinājumā Graudiņas/Kravčenokas pārsvars turējās 1-3 punktu robežās līdz seta vidū autā izsistas bumbas ļāva vācietēm izlīdzināt rezultātu un pārņemt vadību (14:13).

Pēc pārtraukuma pretiniecēm jau divu punktu pārsvars, taču nākamajā divās izspēlēs uzvarēja latvietes un rezultāts atkal kļuva neizšķirts (15:15). Vairākas pieļautās kļūdas un autā izsista bumbu deva vācietēm jau četru punktu pārsvaru (19:15), bet vēlāk uzvaru ar 21:17.

Trešā seta sākumā sekmīgāk uzbruka pretinieces, kuras ātri ieguva divu punktu vadību (3:1), bet vēlāk jau izmantoja Latvijas dueta kļūdas un panāca jau 7:2. Trešā seta turpinājumā Graudiņai/Kravčenokai neizdevās izrādīt sīvu pretestību Borgerei/Zūdai, kuras uzvarēja ar 15:8.

Pirms tam pusfinālos latvietes ar 1-2 (15:21, 21:15, 11:15) cieta neveiksmi pret Nīderlandes pāri Katju Stamu/Raīsu Shonu (15.), bet vācietes nerealizēja trīs mačbumbas un ar rezultātu 1-2 (9:21, 24:22, 14:16) zaudēja ar trešo numuru izsētajām šveicietēm Ninu Bečartu un Tanju Hīberli.

Piektdien dalītu devīto vietu vīriešu sacensībās ieņēma Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, šiem trim Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi