Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Graudiņa/Kravčenoka iekļūst Eiropas čempionāta pusfinālā

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka Eiropas čempionāta pludmales volejbolā ceturtdaļfināla spēlē piektdien uzvarēja Vācijas duetu Šantala Laborere/Sinja Tilmane, iekļūstot pusfinālā.

Latvijas duets, kas sacensībās izlikts ar ceturto numuru, uzvarēts ar 2-1 (13:21, 21:16, 15:13).

Spēli ar 2:0 vadību uzsāka vācietes. Pēc Graudiņas pārāk tuva cēliena tīklam vācietes panāca 7:4. Pēc labas Graudiņas serves pretinieces ar trim skārieniem nespēja pārdabūt bumbu pāri tīklam - 7:8.

Gūstot trīs punktus pēc kārtas, vācietes panāca 14:10, liekot pārtraukumu pieprasīt Latvijas duetam, pēc kura pēc Laboreres uzbrukuma panāca 15:10, vēlāk arī 19:12.

Vācijas duets spēlēja gudri, apspēlējot latvietes ar ātrumu un sitieniem laukuma brīvajās vietās. Pēc Tilmanes sitiena vācietes uzvarēja setu ar 21:13.

Latvijas duets guva pirmo punktu setā, pirmoreiz spēlē izvirzoties vadībā - 1:0. Tūlīt gan divus punktus pēc kārtas guva vācietes, esot pussolīti priekšā līdz pat 5:4. Tad trīs punktus guva latvietes, uzbrukumā kļūdoties Laborerei un ar sekmīgu bloku izceļoties Graudiņai - 7:5 Latvijas dueta labā, un Vācijas pāra pārtraukums.

Tas vācietēm līdzēja panākt neizšķirtu - 7:7, bet pēc tam, pateicoties Latvijas dueta neprecīzai servju uzņemšanai, izvirzīties vadībā - 10:8. Pēc Laboreres sitiena tīklā tika panākts 11:11. Pēc tam Graudiņa nobloķēja Laboreri - 12:11.

Uzservējot pa Tilmani, tika gūts punkts, vācietei izsitot bumbu autā - 16:14. Pēc Graudiņas serves tika panākts 17:14. Kravčenokas serve pa Tilmani deva 18:14.

Vācietes visādi vilcināja laiku, pieprasot otro pārtraukumu setā, kā arī abām pāra dalībniecēm bez vajadzības ejot pie tiesneša slaucīt brilles. Viņām tas nelīdzēja, un ar otro setbumbu uzvaru pēc Kravčenokas slīpa sitiena guva latvietes - 21:16.

Ar tādu pašu labu sitienu līnijā pirmo punktu izšķirošajā setā guva Kravčenoka. Tilmanei izsitot autā, jau 2:0. Neprecīzi uzņemot servi Kravčenokai, vācietes panāca izlīdzinājumu - 2:2. Piektā punkta izspēlē Graudiņa nobloķēja pretinieci, bet vācietes pieprasījuma atkārtojuma noskatīšanos. Tas liecināja, ka Graudiņa nav skārusi tīklu - 3:2. Vienā no čempionāta skatāmākajām punkta izspēlēm Tilmane tomēr guva punktu - 5:5.

Pēc Laboreres uzbrukuma slīpajā virzienā raidīto bumbu spēlē saglabāja Kravčenoka, pēc tam gūstot punktu uzbrukumā - 7:5. Pēc Graudiņas sliktas otrās piespēles Kravčenokai nebija iespējams bumbu dabūt pāri tīklam - 7:7.

Graudiņai bloķējot Tilmani, atkal tika panākts divu punktu pārsvars - 10:8, uz ko vācietes atbildēja ar pārtraukumu.

Pēc Kravčenokas serves pa Laboreri tika panākta 13:10 vadība. Tilmane uzbrukumā panāca 12:13. Tūlīt gan viņa izservēja autā, bet pēc tam panāca 13:14 uzbrukumā. Mačbumbas izspēlē Kravčenokas sitiens iesprūda blokā, bet Graudiņa nākamajā uzbrukumā ar otro skārienu guva punktu - 15:13.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbolistes astotdaļfināla spēlē piektdien ar 2-0 (21:17, 21:18) pārspēja Barboru Hermannovu/Mariju Sāru Štohlovu no Čehijas, kuras turnīrā izliktas ar piekto numuru.

D grupā Graudiņa/Kravčenoka uzvarēja, ar 2:0 (21:17, 21:17) pārspējot Lezānu Plasetu/Aleksiju Rišāru no Francijas, kuras turnīrā izliktas ar 29.numuru, kā arī Polijas duetu Kinga Vojtasika/Kataržina Kocjoleka ar 2:0 (21:18, 21:16). 

Latvijas dueta pretinieces pusfinālā noskaidrosies vēl viena Vācijas dueta Viktorija Bīneka/Izabela Šneidere (11.) un Nīderlandes pāra Katja Stama/Raīsa Shona (15.) cīņā.

Piektdien Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu pirmo kārtu pārvarēja arī Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs. 

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, šiem trim Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi