Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Graudiņa/Kravčenoka sasniedz Eiropas čempionāta finālu

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka piektdien Minhenē sasniedza finālu Eiropas čempionātā pludmales volejbolā, tādējādi nodrošinot kādu no godalgām.

2019.gada Eiropas čempiones Graudiņa un Kravčenoka, kuras sieviešu turnīrā izliktas ar trešo numuru, pusfinālā ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:19) pārspēja Nīderlandes duetu Raisu Shonu/Katju Stamu, kuras sacensībās izsētas ar piekto numuru.

Abi dueti savā starpā tikās arī pērnā gada čempionāta pusfinālā, kurā trīs setos pārākas bija nīderlandietes.

Finālā pretī stāsies šveicietes Nīna Brunnere/Tanja Hiberli (4.), kuras pusfinālā ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:17) guva virsroku pār spānietēm Danielu Alvaresu/Tanju Moreno (17.).

Spēles par medaļām tiks aizvadītas sestdien.

Apakšgrupā latvietes uzvarēja abās spēlēs un uzreiz iekļuva astotdaļfinālā. Latvijas dāmu duets C grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:16, 21:12) izcīnīja uzvaru pār dānietēm Klāru Vindelefi/Sofiju Bisgordu (30.) un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, bet otrajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:14) bija pārākas pār somietēm Taru Lahti/Annīnu Parkinenu (19.).

Ceturtdien astotdaļfinālā latvietes ar 2-0 (21:12, 21:18) pieveica polietes Katažinu Kocjoleku un Martu Lodeju (24.), bet piektdien ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:18) izcīnīja uzvaru pār mājiniecēm Karlu Borgeri un Juliju Zūdi, kuras turnīrā izsētas ar sesto numuru.

Ceturtdaļfinālā pusfināla pretinieces nīderlandietes ar 2-1 (22:20, 19:21, 15:11) pieveica turnīra otro duetu no Šveices Menija Bentele/Anuka Veržē-Deprē.

Savukārt ar 18.numuru izsētie 2015.gada Eiropas čempioni Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš turnīra noslēdza ar zaudējumu astotdaļfinālā, ieņemot dalītu devīto vietu.

Eiropas čempionātā 32 dueti sadalīti astoņās apakšgrupās. Abos mačos uzvarējušie pāri uzreiz iekļuva astotdaļfinālā, bet vienu panākumu izcīnījušie dueti izslēgšanas turnīru sāka no pirmās kārtas, kamēr abās cīņās zaudējušajiem pludmales volejbolistiem čempionāts bija beidzies.

Pērn Vīnē notikušajā čempionātā Graudiņa/Kravčenoka ieņēma ceturto vietu, bet Samoilovs/Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs nepārvarēja "play-off" otro kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi