Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Graudiņa/Kravčenoka un Šmits/Samoilovs sasniedz Eiropas U-22 čempionāta finālus

Latvijas pludmales volejbola pāri Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka un Kristaps Šmits/Mihails Samoilovs svētdien Majoru pludmalē sasniedza Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas U-22 čempionāta finālus sieviešu un vīriešu konkurencē.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka pusfinālā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:19) pārspēja sacensību 20.numuru Danielu Alvaresu Mendosu un Mariju Belēnu Karro no Spānijas.

Pirmo setu Latvijas duets iesāka pārliecinoši, taču tā beigās pretinieces pietuvojās līdz vienam punktam. Seta nogalē Graudiņa un Kravčenoka uzvarēja ar 21:18.

Otrā seta ievads mājiniecēm nebija tik veiksmīgs, jo viņas nonāca iedzinējos ar 0:3, bet pēc tam pretinieces panāca četru punktu pārsvaru. Tuvojoties seta galotnei, Graudiņa un Kravčenoka panāca pretinieces un izvirzījās vadībā (17:16). Seta izšķirošajā fāzē aukstasinīgākas bija Latvijas pludmales volejbolistes, kuras bija pārākas ar 21:19.

Tikmēr otrā pusfinālā ar otro numuru izliktās krievietes Nadežda Makroguzova/Svetlana Holomina ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja itālietes Klaudiju Pučinelli/Gaju Traballi, kurām piešķirts 14.numurs.

Graudiņa/Kravčenoka finālmaču ar Makroguzovu/Holominu aizvadīs plkst.16.

Savukārt vīriešu turnīrā ar pirmo numuru izliktie Šmits/Samoilovs ar rezultātu 2-1 (21:19, 16:21, 15:11) pārspēja sacensību 28.numuru Denisu Šekunovu un Dmitriju Veretjuku no Krievijas.

Pirmais sets ritēja līdzīgā cīņā, bet tā pašās beigās Latvijas duets no rezultāta 19:19 panāca 21:19 un svinēja uzvaru. Otrajā setā Krievijas duets panāca 3-4 punktu pārsvaru, bet, tuvojoties seta beigām, tas tika sadeldēts līdz pāris punktiem, taču šoreiz Šmitam/Samoilovam atspēlēties neizdevās un tika ciests zaudējums 16:21.

Izšķirošajām, trešajā, setā Latvijas duets ātri panāca 4:2, taču krievi izlīdzināja rezultātu - 5:5. Tiesa, turpinājumā Latvijas duets panāca trīs punktu pārsvaru, vēlāk izcīnot uzvaru ar 15:11.

Otrs pusfināls sāksies plkst.12.30, kurā ar 11.numuru izliktie lietuvieši Audrs Knass/Patriks Stankevičs tiksies ar spāņiem Alehandro Uertu Pastoru/Havjeru Uertu Pastoru, kuriem piešķirts septītais numurs.

Savukārt mači par medaļām sāksies plkst.14, bet sieviešu un vīriešu fināli tiks aizvadīti attiecīgi plkst.16 un plkst.17.

Šodienas cīņas tiešraidē pārraida sportacentrs.com TV.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka apakšgrupu turnīrā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja uzvaras visās trijās spēlēs, automātiski iekļūstot izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kur ar 2-1 (19:21, 21:13, 15:9) sestdien uzvarēja ar 27.numuru izliktās vācietes Jūliku Hofmani/Sāru Šulcu.

Savukārt ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:13, 21:17) uzvarēja norvēģietes Sunnivu Helanni-Hansenu/Emīliju Olimstadu, kurām bija ticis 24.numurs.

Tikmēr Šmits/Samoilovs savā apakšgrupā guva divas uzvaras trīs spēlēs un arī varēja izslēgšanas sacensības sākt no astotdaļfināla, kur ar 2-0 (21:17, 21:13) uzvarēja ar sesto numuru izliktos poļus Maceju Levicki un Milošu Kruku, bet ceturtdaļfinālā aizraujošā cīņā ar 2-1 (16:21, 21:18: 21:19) tika pieveikti sacensību astotais numurs Florians Brērs un Īvs Hauseners no Šveices.

Pirms tam astotdaļfinālā zaudējumus cieta Varvara Brailko/Anete Namiķe, Vanesa Grosberga/Kristīne Briede un Aleksandrs Nasonovs/Roberts Kļaviņš, kuri tādējādi Eiropas U-22 čempionātu noslēdza dalītā 17.vietā.

No sešiem Latvijas duetiem izslēgšanas turnīrā neiekļuva tikai Rinalds Aišpurs/Rinalds Belerts, kuri apakšgrupā cieta trīs zaudējumus.

Lielākās cerības Latvijai šajā turnīrā saistās ar vīru duetu Šmitu un Samoilovu, kuri pērn ieguva bronzas godalgas pasaules U-21 čempionātā, kā arī sieviešu pāri Kravčenoku un Graudiņu - viņas jau 2016.gadā izcīnīja Eiropas U-22 čempioņu titulu.

Turnīra centrālais laukums spēj pulcēt ap 1600 cilvēku. Skatītājiem ieeja šajā Eiropas čempionātā ir bez maksas.

Augsta līmeņa pludmales volejbola spēles Jūrmalā notiek ik gadu. Pērn notika kontinenta meistarsacīkstes pieaugušajiem, kur par vicečempioniem kļuva pašmāju duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi