Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas duetu duelī Šmēdiņš/Samoilovs nodrošina vietu astotdaļfinālā PK četru zvaigžņu posmā Maskavā

Latvijas pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs ceturtdien nodrošināja vietu Maskavā notiekošā Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā, izšķirošajā mačā par pirmo vietu apakšgrupā pārliecinoši uzvarot Mārtiņu Pļaviņu/Edgaru Toču, kuri līdz ar to izslēgšanas mačus sāks no pirmās kārtas.

Cīņā par pirmo vietu F apakšgrupā Šmēdiņš/Samoilovs, kuriem turnīrā ir sestais numurs, pret ar 11.numuru izliktajiem Pļaviņu/Toču svinēja uzvaru ar 2-0 (21:14, 21:16).

Abos setos sākums bija līdzīgs, bet pēc tam labāki bija Šmēdiņš/Samoilovs. Pirmajā setā viņi no 5:6 spēja panākt 13:9 savā labā, pēc tam pārsvaru tikai palielinot.

Savukārt otrajā setā Šmēdiņš/Samoilovs no 11:10 panāca 14:11, pēc tam pārsvaru bez problēmām nosargājot.

Jau ziņots, ka Šmēdiņš/Samoilovs vispirms ceturtdien ar rezultātu 2-1 (23:25, 21:15, 15:12) pārspēja amerikāņus Mailsu Evansu un Viljamu Kolinski, kuriem ticis 27.numurs. Savukārt Pļaviņš/Točs ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:13) uzveica brazīliešus Alvaru Filju un Tjagu Barbosu Santušu, kuri izlikti ar 22.numuru.

Šmēdiņš/Samoilovs apakšgrupu turnīru noslēdza ar divā uzvarām un ceļazīmi uz astotdaļfinālu, bet Pļaviņš/Točs spēlēs izslēgšanas maču pirmajā kārtā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ceturtdien ar uzvaru sāka šī paša turnīra dāmu sacensības.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras turnīrā izliktas ar 19.numuru, C apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja nīderlandietes Žoju Stubi/Marlēnu Ramonu-van Īrseli, kurām ticis 14.numurs.

Līdz ar to Latvijas duets nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, bet vēlāk aizvadīja cīņu par automātisku vietu izslēgšanas sacensību otrajā kārtā, kur gan ar 1-2 (16:21, 21:16, 9:15) piekāpās ar 30.numuru izliktajām brazīlietēm Karolīnai Solbergu Salgādu/Elizei Sekomandi Majai.

Graudiņa/Kravčenoka aizpagājušajā svētdienā Jūrmalā izcīnīja Eiropas U-22 čempionāta sudraba medaļas, bez lielas atpūtas turpinot piedalīties nākamajās sacensībās.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Kā vēstīts, trešdien šī turnīra kvalifikāciju nepārvarēja Marta Ozoliņa/Agnese Caica.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Pēc šī posma nākamajā nedēļā Hamburgā norisināsies Pasaules kausa finālposms, kurā vieta nodrošināta Samoilovam/Šmēdiņam un Pļaviņam/Točam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi