Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas sieviešu volejbola izlase uzsākusi gatavošanos EČ kvalifikācijai

Latvijas sieviešu izlase Itālijas speciālista Danieles Mario Kaprioti vadībā pirmdien uzsāka treniņnometni, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Kandidāšu sarakstā ir 16 spēlētājas – “diagonāles” Vlada Pridatko un Megija Dambrehte, pirmā tempa spēlētājas Lāsma Ozola, Anna Rīta, Anželika Ivanova un Junora Vagele, cēlājas Elza Reknere un Elvita Dolotova, otrā tempa spēlētājas Paula Nikola Ņečiporuka, Anija Jurdža, Petra Ņečiporuka, Kristīne Leskinoviča un Adelīna Gerliņa, kā arī “libero” pozīcijas spēlētājas Kristīne Kramēna, Liene Šimkuse un Megija Grundmane.

Kaprioti darbā palīdzēs treneri Andrejs Odinokovs un Inguna Minusa, fiziskās sagatavotības treneris Atiljo Rudžeri no Itālijas, fizioterapeits no Somijas Roni Antero Rekola un statistiķis Mareks Makimovs, bet komandas menedžeris būs Kristaps Čerņavskis.

Daļu izlases dalībnieču Kaprioti jau ir redzējis U-21 izlases rindās, kopā ar to dodoties uz U-21 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kā arī iepriekšējās divas nedēļas jau strādājot ar izlases kandidātēm.

“Mēs sākam trenēties 16 volejbolistu sastāvā, taču kandidātu saraksts varēja būt arī lielāks. Vairākas spēlētājas dažādu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties izlases darbā, tai skaitā ASV spēlējošās Marta Levinska un Irbe Lazda, kurām jau jūlijā jābūt augstskolās un augustā sākas sezona. Vairākas 2005./2007. gadā dzimušās meitenes ir pavisam tuvu izlasei un varētu būt šīs izlases daļa. Kopā ir apmēram 30 interesantas spēlētājas, kuras varētu iesaistīties izlases darbā. Mums ir jāņem vērā, ka izlases veidošana ir ilgs process,” par kandidātu sarakstu saka vienības galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti, kurš uzsver perfekto izlases treniņu vietu Rīgas Volejbola skolā, kur ir viss nepieciešamais.

Jau šodien izlase dodas uz Poliju, lai tur aizvadītu pirmās divas no sešām oficiālajām pārbaudes spēlēm ar spēcīgo Polijas U-21 izlasi, kas ir Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificējusies komanda. Savukārt augustā Latvijā viesosies Igaunijas B izlase un Austrijas valstsvienība.

Runājot par mērķiem, Kaprioti izceļ spēlētāju iepazīšanas nepieciešamību, spēlētāju iepazīstināšanu ar savu spēles redzējumu un uzdevumu volejbolistēm ļaut saprast, ka viņas var spēlēt volejbolu ar savu tehnisko arsenālu.

“Interesanta grupa. Ja Slovākijai visas spēlētājas būs ierindā, tā izskatās pēc grupas spēcīgākās komandas. Spānietes zina, kā jāspēlē volejbols, pat ja viņas dažreiz nav tik garas. Un Dānija pēdējos desmit gados ir ļoti progresējusi. Šī ir komanda, ko mēs varam mēģināt aizķert. Mūsu uzdevums ir mēģināt spēlēt volejbolu šajā grupā,” par pretiniecēm un pašu izredzēm kvalifikācijas turnīrā saka Kaprioti.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā kvalifikācijas grupā ielozēta kopā ar Dāniju, Slovākiju un Spāniju.

Finālturnīrā iekļūst 12 komandas – sešu grupu pirmo divu vietu ieguvējas. Labāko komandu vidū dalību jau nodrošinājušas četras rīkotājvalstis – Itālija, Vācija, Beļģija un Igaunija, kā arī astoņas labākās vienības pēc 2021. gada sacensību rezultātiem – Serbija, Turcija, Nīderlande, Polija, Krievija, Francija, Zviedrija un Bulgārija. Tā kā Krievijas komandas iebrukuma Ukrainā dēļ ir atstādinātas no starptautiskajām sacensībām, par šo vietu finālturnīrā lēmums vēl ir gaidāms.

Kalendārs:

20.08. Slovākija – Latvija

24.08. Latvija – Dānija

27.08. Spānija – Latvija

04.09. Latvija – Spānija

07.09. Dānija – Latvija

11.09. Latvija – Slovākija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi