Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas sieviešu volejbola izlasei EČ atlase pārcelta uz janvāri

Latvijas sieviešu volejbola izlasei Eiropas čempionāta atlase pārcelta uz janvāri, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Trešdien sarunās ar Eiropas Volejbola konfederāciju (CEV) kļuva skaidrs, ka Eiropas čempionāta volejbolā sievietēm kvalifikācijas spēles F grupā ar Latvijas līdzdalību notiks nākamā gada janvārī. Trīs draudzības mači viesos ar Igaunijas izlasi gan notiks, kā plānots, - no 4. līdz 6.augustam.

F grupas sacensības Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā sievietēm bija vienīgā no sešām grupām, kurā dalībvalstis vēl cerēja divas finālturnīra dalībnieces noskaidrot augusta beigās un septembra sākumā, tomēr CEV lēmusi, ka arī šajā grupā visi mači tiks aizvadīti janvārī. Pirmā riņķa spēles augusta beigās bija paredzētas Latvijā, otrā - Bosnijā un Hercegovinā, taču pēc sacensību pārcelšanas uz vēlāku laiku arī sacensību organizētāji tiks noteikti no jauna.

Četrām kvalifikācijas grupas valstīm bija pārāk dažādi viedokļi, un savu artavu deva Covid-19 padēmijas noteiktie ierobežojumi, lai varētu vienoties par spēļu aizvadīšanu jau šogad.

Tomēr Latvijas sieviešu izlase no 4. līdz 6.augustam Igaunijā aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar ziemeļu kaimiņienēm, kuras pēdējā laikā savstarpējās cīņās ir uzskatāmas par favorītēm.

Treneru Ingunas Minusas, Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadībā uz Igauniju Latvijas izlase dosies jau 3.augustā, apstiprina Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis. Pēc tam triju dienu laikā no 4. līdz 6.augustam Paidē tiks aizvadītas trīs spēles ar Igaunijas valstsvienību.

"Vēsturiski Latvijas un Igaunijas izlases sparinga mačus aizvada jau ne pirmo gadu, un arī šoreiz vienojāmies par trijām savstarpējām spēlēm," stāsta Vitkovskis.

Sieviešu komanda uz Igauniju dosies 16 spēlētāju sastāvā. "Tā kā kvalifikācijas spēles vasaras beigās nenotiks, sieviešu izlases treniņnometne beigsies ar spēlēm Igaunijā," sieviešu valstsvienības plānus precizē nacionālo izlašu koordinators.

Spēles Paidē līdzjutēji varēs apmeklēt bez maksas, taču zālē pēc koronavīrusa radītajiem ierobežojumiem būs pieejamas tikai 400 vietas, apstiprinājis Igaunijas sieviešu izlases pārstāvis.

Latvijas izlases pretinieces Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā janvārī ir Slovēnija, Čehija un Bosnija un Hercegovina.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi