Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vadošie pludmales volejbola dueti "izkrīt" PK posma astotdaļfinālā Vīnē

Abi Latvijas pludmales volejbola vadošie dueti - Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs - sestdien Vīnē cieta zaudējumus Pasaules kausa piecu zvaigžņu posma astotdaļfinālā, izstājoties no tālākās cīņas par medaļām.

Turnīrā ar septīto numuru izliktie Šmēdiņš/Samoilovs divu setu mačā ar 0-2 (16:21, 22:24) atzina austriešu Klemensa Doplera un Aleksandra Horsta pārākumu, kuriem turnīrā ir astotais numurs. Tikmēr Pļaviņš/Točs, kuriem turnīrā bija 17. numurs, ar 1-2 (16:21, 21:17, 12:15) zaudēja brazīliešiem Evandru Gonsalvešam Oliveiru/Vitoram Gonsalvešam Felipem, kuriem turnīrā ir desmitais numurs.

Līdz ar to abi Latvijas dueti dalību turnīrā noslēdza dalītā devītajā vietā.

Šmēdiņš/Samoilovs savā mačā pirmajā setā nokļuva iedzinējos ar 7:10, pēc tam nespējot atspēlēties. Savukārt otrā seta sākumā viņi spēja panākt divu punktu pārsvaru, tomēr austrieši to atspēlēja un beigās jau bija priekšā ar 20:18. Latvijas duets gan nepadevās un mačbumbas atspēlēja, panākot 20:20, tomēr sīvā galotnē veiksmīgāki bija Doplers un Horsts.

Savukārt Pļaviņš/Točs pirmajā setā nonāca iedzinējos ar pieciem punktiem, savukārt otrajā setā gandrīz visu laiku bija vadībā. Izšķirošais - trešais - sets bija ļoti sīvs, taču pie rezultāta 9:9 brazīlieši guva trīs punktus pēc kārtas, pēc tam pārsvaru nosargājot.

Jau vēstīts, ka apakšgrupu kārtā abi Latvijas dueti izcīnīja pa divām uzvarām un automātiski sasniedza astotdaļfinālu.

Sieviešu turnīrā Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apstājās play-off pirmajā kārtā un sacensības noslēdza dalītā 17. vietā, kamēr Marta Ozoliņa/Agnese Caica nepārvarēja kvalifikāciju.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, Major posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, Grand Slam posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi