Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas vīriešu izlase Eiropas Zelta līgas spēles volejbolā aizvadīs Liepājā

Eiropas Zelta līgas A grupas sacensību otrais aplis jūnija sākumā norisināsies Liepājā, sekojot Latvijas Volejbola federācijas (LVF) reģionālās attīstības prioritātēm.

Maija beigās un jūnija sākumā Latvijas izlase otro reizi tās vēsturē piedalīsies Eiropas Zelta līgas sacensībās. A grupā ar Igauniju, Beļģiju un Spāniju pirmais aplis maija beigās tiks izspēlēts tepat kaimiņos – Igaunijas pilsētā Tartu, bet izšķirošās sacensības cīņā par vietu finālčetriniekā notiks Liepājā.

“Ar citu sporta veidu pārstāvjiem esam runājuši, ka Liepājā ir labas sportiskās tradīcijas daudzos sporta veidos, taču ne volejbolā. Epizodiski volejbols Liepājā ir bijis, taču pēdējos gados laba komanda pilsētā ir iztrūkusi,” saka Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis. “Šobrīd var teikt, ka mums Liepājas Sporta spēļu skolā ir atdzimusi volejbola nodaļa, jaunatne arvien aktīvāk nodarbojas ar šo sporta veidu, un, runājot ar sporta veida speciālistiem, nolēmām, ka gribam jauniešiem dot iespēju redzēt augsta ranga sacensības klātienē.”

Sarunas ar LVF par sacensību norisi pilsētā aizsāktas jau pagājušajā gadā, taču Covid-19 daudz ko mainīja, un plānus neizdevās realizēt. Šogad lielākais izaicinājums bija saskaņot kalendāru, lai sacensības varētu notikt Liepājas Olimpiskajā centrā, bilst Deksnis. Viņš cer, ka turnīra laikā ar Latvijas izlases treneriem un spēlētājiem kopējus treniņus un meistarklases varēs sarīkot arī Liepājas jaunieši.

“Volejbola attīstība ir viena no mūsu stratēģijas prioritātēm,” vēlreiz apliecina LVF prezidents Jānis Buks. “Kuldīga, Aizpute, Talsi un Skrunda ir volejbola talantu kalve, un sacensības Liepājā būs nodeva Kurzemes reģionam. Savukārt Liepājā, jauniešu vidū volejbols un pludmales volejbols kļūst populārāks, īpaši jāatzīmē sporta skolas meiteņu nodaļa, kuru audzēknes sāk arī papildināt jaunatnes izlašu kandidātu loku. Liepājā ir labākā sporta infrastruktūra Kurzemē, turklāt ļoti atsaucīga bija Liepājas pašvaldība.”

Eiropas Zelta līgā Latvijas izlase Avo Kēla vadībā pirmoreiz spēlēja 2019. gadā, kad grupā ar trim uzvarām sešās spēlēs ierindojās otrajā vietā aiz Turcijas un finālčetriniekā neiekļuva.

2020. gadā izlasei bija jāspēlē rangu zemākajās Sudraba līgas sacensībās, taču Covid-19 pandēmija izjauca šos plānus.

Šogad Latvijas izlases pretinieki A grupas divu apļu cīņās bez kaimiņiem igauņiem būs arī jau iepazītie spāņi un beļģi.

Pirmais aplis no 28. līdz 30. maijam norisināsies Igaunijā, bet Liepāja uzņems Zelta līgas sacensības no 4. līdz 6. jūnijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi