Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nākamās divas spēles Latvijas volejbola izlase aizvadīs Daugavpilī

Katra spēle Eiropas Sudraba līgā ir liels izaicinājums, jo tajās iespējams uzlabot komandas sniegumu, uzskata Latvijas volejbola izlases spēlētājs Aleksandrs Kudrjašovs.

Jau ziņots, ka Latvijas volejbola izlase, pie valstsvienības stūres debitējot igaunim Āvo Kēlam, sestdien Klāgenfurtē izcīnīja uzvaru Eiropas Sudraba līgas pirmajā mačā, ar 3-1 uzvarot Austriju.

Jau trešdien Latvijas izlase Daugavpilī mērosies spēkiem ar Maķedoniju, bet sestdien turpat uzņems Kosovas izlasi.

"Spriežot pēc rezultāta, komandai spēle izdevās, lai gan abas vienības nebija gatavas pat par 80%. Tomēr tas nenozīmē, ka austrieši bija vājāk sagatavoti," Kudrjašova teikto par maču ar Austriju citē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

"Mēs labi izpildījām trenera norādījumus - ne par 100%, bet tuvu tam, un piespiedām austriešus kļūdīties. Pats biju ļoti uztraucies. Bija grūti koncentrēties pirms spēles, tāpēc varēju nospēlēt labāk, bet pirmajai spēlei ar lielu ažiotāžu, uztraukumu un spiedienu, kas tur bija, ir labi. Pirmās spēles notikumi jāpaņem līdzi motivācijai nākamajiem treniņiem un spēlēm, lai palielinātu apgriezienus," norādīja Kudrjašovs, kurš nākamajās divās spēlēs varēs doties laukumā savā dzimtajā Daugavpilī

Volejbolists atklāja, ka dažus no Maķedonijas spēlētājiem viņš ir redzējis. "Komanda ir jauna, un tai, cik var spriest no pieteikuma, ir mainījies arī galvenais treneris. Maķedonija jau ir Final Four, un varbūt tā šīs spēles nevērtēs pārāk augstu. Jābūt gataviem pašiem. Tad varam vinnēt abas spēles. Par Kosovu nezinām neko, bet nedrīkst nenovērtēt nevienu pretinieku. Katra spēle mums ir svarīga. Katra spēle ir jauns izaicinājums, ar katru spēli iepazīstam sevi vairāk," piebilda daugavpilietis, kuram gaidāmie mači būs īpaši.

"Kad uzzināju, ka spēlēsim Daugavpilī, ļoti gribēju iziet laukumā savās mājās. Tas būs lieliski - spēle ģimenes un savu fanu priekšā. It īpaši priecājos, ka to redzēs mans lielākais atbalstītājs tēvs. Domāju, ka šeit ažiotāža un spriedze būs vēl lielāka, jo no mums jau gaidīs rezultātu – uzvaras," uzsvēra Kudrjašovs.

Bez viņa izlasē ir arī daugavpilieši Deniss Petrovs un Andis Cimoška, bet netālu esošajā Subatē uzaudzis Toms Švans.

Latvija ar Kosovu līdz šim nav spēlējusi, bet ar Maķedoniju iepriekšējo reizi tika spēlēts 2014.gada maijā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kad uzvaras tika dalītas uz pusēm. Pirmā apļa cīņā Latvija uzvarēja ar 3-1 (25:17, 25:19, 24:26, 28:26), bet otrā apļa spēlē nācās zaudēt ar 0-3 (29:31, 19:25, 17:25).

Kopumā Latvijas valstsvienība Eiropas Sudraba līgas ietvaros aizvadīs sešas grupu turnīra spēles, labākajai komandai nokļūstot finālčetrinieka sacensībās, kur jau ir iekļuvusi Maķedonija, kas ir labāko četru komandu turnīra rīkotāja.

Eiropas Sudraba līgas finālturnīrs notiks jūnija vidū.

Eiropas līgas turnīram šajā sezonā ir jauns formāts, jo tas tika iedalīts Zelta un Sudraba līgās. Spēcīgākajā - zelta - līgā vadošās 12 izlases ir sadalītas trīs apakšgrupās, kamēr Sudraba līgā ir astoņas valstsvienības divās grupās. Pašas spēcīgākās izlases sacenšas Pasaules līgā.

Sudraba līgas labākā komanda saņems 50 000 eiro prēmiju, kamēr kopējais balvu fonds sasniegs 156 000 eiro.

Eiropas līga volejbolā ir ikgadējs turnīrs, kas līdzīgi kā Pasaules līga norisinās vasarā. Latvija līdz šim vienīgo reizi sacensībās piedalījusies 2007.gadā, kad ar augstiem panākumiem neizcēlās.

Savukārt 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlu, kā arī galvenā trenera Āvo Kēla dzimteni Igauniju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi