Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā pārcelts uz 2022.gadu

Pasaules čempionāts pludmales volejbolā koronavīrusa dēļ pārcelts no 2021. uz 2022.gada jūniju, paziņoja Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB).

Čempionāts sākotnēji bija paredzēts nākamā gada vasarā Romā, taču tagad visas iesaistītās puses ir vienojušās to pārcelt par gadu, lai pasākums nezaudētu savu izcilību.

Pasaules čempionāts paliks Itālijas galvaspilsētā un notiks slavenajā Foro Italico stadionā, kur iepriekšējā gadā tika sarīkots Pasaules tūres fināls, kas tiešraidē tika pārraidīts vairāk nekā 70 valstīs.

"Uzskatām, ka 2021.gada pasaules čempionāta pārplānošana bija labākais risinājums, ņemot vērā Tokijas 2020.gada olimpisko spēļu atlikšanu. Mēs arī priecājamies, ka šis notikums paliks Itālijā, kur Romā 2011.gadā jau notika ļoti veiksmīgas pasaules meistarsacīkstes pludmales volejbolā," skaidroja FIVB prezidents Ari Grasa.

"Pludmales volejbola pasaules čempionāts nav ikdienišķs sporta notikums, un tas simbolizē pludmales volejbola un sporta pasaules izcilību. Mēs pilnībā atbalstām šo lēmumu, ņemot vērā Tokijas olimpisko spēļu atlikšanu uz 2021.gadu un starptautisko sporta kalendāru. Visam jābūt nevainojamam šī unikālā notikuma Romā laikā," piebilda Itālijas Nacionālās olimpiskās komitejas (CONI) prezidents Džovanni Malago.

FIVB pasaules čempionāts pludmales volejbolā notiek reizi divos gados, nepāra gados pulcējot labākos pludmales volejbola spēlētājus. Iepriekšējās meistarsacīkstes notika 2019.gadā Hamburgā.

Hamburgā pirmoreiz sacensību vēsturē par uzvarētājiem kļuva Krievijas vīriešu un Kanādas sieviešu dueti, attiecīgi - Oļegs Stojanovskis un Viačeslavs Krasiļņikovs un Sāra Pevena un Melisa Hjūmena-Paredesa. Desmit dienas ilgušās sacensības klātienē apmeklēja vairāk nekā 130 000 cilvēku un to baudīja vairāk nekā 158 miljoni skatītāju visā pasaulē

Labākie no Latvijas sportistiem Hamburgā bija dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kas iekļuva astotdaļfinālā.

Tieši Romā 2011.gadā vēsturiski lielāko panākumu Latvijai šajās sacensībās izcīnīja Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu, ierindodamies ceturtajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi