Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pasaules tūres posms pludmales volejbolā Jūrmalā pārcelts uz 2021.gadu

Pasaules tūres posms pludmales volejbolā Jūrmalā pārcelts uz 2021.gadu, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

LVF šonedēļ saņēmusi oficiālu vēstuli no Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) par to, ka Jūrmalā plānotais pasākums šogad nenotiks un varētu norisināties 2021.gada jūnijā.

Jūrmalas smiltīs plānotais Pasaules tūres seriāla posms koronavīrusa izplatības dēļ no sākuma tika atlikts uz nenoteiktu laiku, domājot par tā aizvadīšanu augustā.

"FIVB oficiāli paziņo, ka Pasaules tūres triju zvaigžņu turnīrs, kas no 2020.gada 6. līdz 10.maijam bija plānots Jūrmalā, ir atlikts uz tūres 2021.gada sezonu un, saņemot nākamā gada Pasaules tūres padomes apstiprinājumu, jūnijā tiks organizēts Latvijas pilsētā Jūrmalā," rakstīts FIVB vēstulē LVF.

"Jau ir atcelti trīs lielie piecu zvaigžņu posmi, kas bija paredzēti šovasar Gštādē, Vīnē un Hamburgā. Jūrmalas posms pēc pārcelšanas bija plānots augustā, taču nav pārliecības, ka tas varētu notikt pat tādā gadījumā, ja Latvijā viss būtu kārtībā," par lēmuma pieņemšanas procesu stāsta LVF ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis. "Tāpēc sākām domāt par nākamo gadu un laicīgi pieteicāmies sacensību rīkošanai jūnija sākumā. Pagaidām tas FIVB kalendārā ir ierakstīts tikai ar zīmuli, taču pieteikušies esam."

Jūnija sākums nav izvēlēts velti, jo, pirmkārt, Latvijā tad ir pateicīgāki laika apstākļi nekā maija sākumā. Otrkārt, jūnijā vēl norisināsies cīņa par kvalificēšanos pārceltajām olimpiskajām spēlēm Tokijā, dodot labas iespējas mājiniekiem savu skatītāju priekšā pacīnīties par vērtīgajiem olimpiskās atlases punktiem. 

Un, treškārt, tā kā atlase Tokijas spēlēm vēl nebūs noslēgusies, tas dos iespēju Latvijas skatītājiem vērot vairāk spēcīgu duetu, kuri cīnīsies par olimpiskajām ceļazīmēm.

"Bijām vienojušies ar sponsoriem par atbalstu šā gada Jūrmalas turnīrā. Tagad ar mūsu sadarbības partneriem tiksimies vēlreiz, lai precizētu plānus jaunajā situācijā," par vīrusa sagādātajām neērtībām saka Timermanis. "Ceram uz sadarbību arī nākamajā gadā, taču runāsim, varbūt atbalstītājiem ir vēlme palīdzēt pludmales volejbolam arī šā gada "ERGO" Latvijas čempionātā. Ceram, ka tajā piedalīsies mūsu labākie sportisti - gan tie, kas jau ir kvalificējušies Tokijas spēlēm, gan tie, kas ir ļoti tuvu spēlēšanai Japānā."

Nozīmīgas starptautiskas pludmales volejbola sacensības pirmoreiz Jūrmalā notika jau 1996.gadā. Vēsturiski pirmajā Eiropas U-20 čempionātā vīriešu konkurencē uzvarēja Latvijas duets Austris Štāls un Armīns Veinbergs.

Augstas raudzes starptautisks turnīrs Majoru smiltīs Jūrmalā norisinās kopš 2014.gada. Togad Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) satelītturnīra finālā Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pārspēja Armandu Āboliņu un Haraldu Regžu.

Gadu vēlāk augstāka ranga CEV Masters sērijas sacensībās Šmēdiņš ar Samoilovu bija trešie, bet 2016.gadā, kad pirmoreiz notika arī sieviešu sacensības, Jūrmalā atkal uzvarēja Samoilovs ar Šmēdiņu, Mārtiņam Pļaviņam ar Regžu ierindojoties trešajā vietā.

2017.gada augustā Jūrmala rīkoja Eiropas mēroga svarīgākās sacensības - Eiropas čempionāta finālturnīru. Šmēdiņš ar Samoilovu tika līdz finālam, kur piekāpās itāļiem Danielem Lupo un Paolo Nikolai, bet Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja pārsteidzoši augsto piekto vietu.

Graudiņa un Kravčenoka bija otrās nākamā gada Eiropas U-22 meistarsacīkstēs Jūrmalā, bet vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits.

Savukārt 2019.gadā Jūrmalā debitēja Pasaules tūres trīs zvaigžņu sacensības vīriešiem. Arī šeit uzvarēja mājinieki - Šmēdiņš ar A. Samoilovu. Šogad Jūrmalā pirmoreiz vajadzēja norisināties arī Pasaules tūres posma sacensībām sievietēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi