Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pļaviņš un Točs uzvar arī otru olimpisko čempionu, iekļūstot Tokijas pusfinālā

Latvijai lielisko Tokijas pludmales volejbola turnīru trešdien ar uzvaru turpināja Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri ceturtdaļfināla cīņā ar 2-0 (21:16, 21:19) apspēlēja brazīliešus Alisonu un Alvaru Filju, iekļūstot labāko četriniekā. Līdz ar to ceturtdien Latvija būs pārstāvēta gan vīru, gan dāmu olimpiskā turnīra pusfinālā.

Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro Alisons kļuva par olimpisko čempionu. Toreiz viņš spēlēja pārī ar Brunu Šmitu, kura duetu ar Evandru mūsu sportisti Tokijā pieveica astotdaļfinālā. Šodien Alisons labi nospēlēja tikai pusi seta, bet atlikušajā mačā rādīja ļoti nevarīgu sniegumu, kas Latvijas sportistiem ievērojami atviegloja cīņu.

Pļaviņš un Točs nokļuvuši viena panākuma attālumā no olimpiskajām medaļām. Pusfinālā, kas notiks ceturtdien pēcpusdienā pēc Latvijas laika, viņiem pretim stāsies pēdējo sezonu pasaules labākais pludmales volejbola pāris Annešs Mūls un Kristians Sērums no Norvēģijas.

Mačs sākās ar Pļaviņa sitienu pāri blokam, bet drīz vien viņš vairākkārt atdūrās turnīra labākā bloķētāja Alisona blokā un mūsējie nokļuva iedzinējos ar 1:3. Neveiksmīga serves uzņemšana Alvaru Filju ļāva mūsējiem atjaunot neizšķirtu 6:6, bet vēl pēc mirkļa, Točam bloķējot bumbu ar seju, Latvijas pāris jau ieguva vadību ar 9:8, kas gan uzreiz tika izlaista, tehniskajā pārtraukumā dodoties pie 10:11.

Alisonam divas reizes kļūdoties, Pļaviņš un Točs atguva vadību ar 13:12, kas brazīliešiem lika pieprasīt pārtraukumu. Tas nelīdzēja un Alisons arī nākamajā izspēlē sita bumbu tīklā, bet turpinājumā Alvaru Filju sitiens ārpus laukuma un Toča bloks ļāva Latvijas sportistiem jau izvirzīties priekšā ar 17:13. Iegūstot šādu pārsvaru, Latvijas sportisti kļūdas vairs nepieļāva un svinēja pirmajā setā panākumu ar 21:16.

Otrais sets sākās līdzvērtīgi, bet, Alisonam ievērojami nogurstot un brīžiem izspēļu laikā pārtraucot cīnīties, Latvijas sportisti pārņēma vadību ar 6:4, savukārt Alisona kļūda uzbrukumā ļāva tehniskajā pārtraukumā iet pie 12:9. Pie rezultāta 14:10 pretinieki atkal ņēma pārtraukumu un Alisons pēkšņi atsāka spēlēt. Vispirms mūsu pārsvars tika samazināts līdz 16:14, bet brīdi vēlāk pēc Alisona bloka arī līdz 17:16. Rokas Pļaviņam un Točam nenotrīcēja, uzreiz atjaunojot trīs punktu pārsvaru. Pirmās divas mačbumbas gan izmantot neizdevās, bet trešajā bumba no Alisona pirkstiem izlidoja autā un Latvijas sportisti svinēja panākumu ar 21:19.

Ceturtdiena būs kārtējā nozīmīgā diena Latvijas pludmales volejbolā. Jau plkst. 4 no rīta Graudiņa un Kravčenoka olimpiskā turnīra pusfinālā tiksies ar Austrālijas duetu Mariafi Artaho de Solaru un Taliku Klensiju, bet pēcpusdienā vai nu plkst. 15 vai stundu vēlāk laukumā dosies Pļaviņš un Točs cīņā ar Mūlu un Sērumu. Latvija ir vienīgā valsts, kas būs pārstāvēta gan vīru, gan dāmu pludmales volejbola turnīra pusfinālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi