Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pļaviņš/Točs iekļūst Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālā; Samoilovs/Šmēdiņš apstājas astotdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs sestdien sasniedza Portugālē notiekošā Ešpiņu Pasaules tūres posma izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālu, kamēr pagājušajā gada čempioni Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš nepārvarēja astotdaļfināla barjeru.

Turnīrā ar 12.numuru izliktie Pļaviņš/Točs astotdaļfinālā ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja Pavlo Erreru/Adrianu Gaviru no Spānijas, kuri bija izlikti ar 11.numuru.

Pirmajā setā abi dueti spēkojās līdzīgi, tomēr izskaņā latvieši spēja noturēt nelielo atrāvienu, izcīnot uzvaru ar 21:17. Otrajā setā Latvijas duetam piederēja neliela iniciatīva un otrā seta vidū latvieši bija vadībā ar 14:9. Mača turpinājumā Latvijas duets turpināja demonstrēt stabilu sniegumu, panākot 17:14, bet drīz vien jau tika servēts par uzvaru mačā, gūstot panākumu pārliecinošu panākumu ar 21:16.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mačā Latvijas duets ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:18) uzvarēja sacensību 19.numuru Pedro Solbergu Salgado un Vitoru Gonšalvešu Felipi no Brazīlijas.

Pirms tam grupu turnīrā Pļaviņš/Točs guva vienu uzvaru divās spēlēs, tāpēc "play-off" viņiem bija jāsāk no pirmās kārtas.

Tikmēr sacensībās ar 16.numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš astotdaļfinālā ar 1-2 (21:18, 18:21, 13:15) piekāpās krievu pārim Konstantīnam Semjonovam/Iļjam Ļešukovam, kuri izlikti ar otro numuru.

Spēles pirmais sets ilgstoši pagāja punktus punktā, tomēr pēc nospēlētiem vairāk nekā 20 punktiem drošākā vadībā jau bija Latvijas duets, kas arī uzvarēja setu ar 21:18. Otrajā setā abi pāri spēkojās līdzvērtīgi, panākot 10:10. Turpinājumā latvieši ieguva nelielu pārsvaru 15:14, bet izšķirošos punktus savāca Krievijas duets, gūstot uzvar ar 21:18.

Noslēdzošais sets latviešiem iesākās pa galam neveiksmīgi, nokļūstot iedzinējos ar 0:5. Spēles turpinājumā tā arī neizdevās iegūt pārsvaru un sets tika zaudēts ar 13:15.

Līdz ar zaudējumu astotdaļfinālā Latvijas duets sacensības noslēdza dalītā devītajā vietā.

Iepriekš izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Samoilovs/Šmēdiņš pārliecinoši ar 2-0 (21:14, 21:13) pieveica turnīra 29.numuru Maksimu Sivolapu/Artjomu Jarzutkinu no Krievijas.

Arī Samoilovs/Šmēdiņš grupu turnīrā guva vienu uzvaru divos mačos.

Šis Latvijas pāris ir pagājušā gada Ešpiņu turnīra uzvarētāji.

Iepriekš šī turnīra sieviešu kvalifikāciju nepārvarēja Latvijas duets Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa.

Papildināta visa ziņa un virsraksts

Top komentāri

Neslāvs
N
Īpašs prieks par krieveļu izšmēderēšanu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi